TREBAJU LI UČENICI IZLAZITI IZ UČIONICA?: HZJZ izdao preporuke o donošenju hrane od kuće i odmorima u školi!

Autor: A.K.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio preporuke vezane uz organizaciju odmora i prehrane u školama.

Govore kako je nužno tijekom boravka učenika u školi organizirati odmore pod kojima učenci mogu izaći iz učionice, a posebno se preporučuje da učenici izađu na otvoreno tijekom odmora kad god to vremenske prilike dopuštaju.

Zbog očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja i dobrobiti učenika te boljeg održavanja i usmjeravanja pažnje tijekom nastave, Zavod tvrdi kako su odmori izvan učionice nužni.

Osim zbog kretanja učenika, izlazak iz učionice tijekom odmora je nužan kako bi se učionice mogle provjetriti.

Kada se govori o hrani donesenoj od kuće, svako dijete ima slobodu donijeti obrok pripremljen u obiteljskom domu u higijenskim uvjetima i konzumirati ga u školi.

Higijenski uvjeti koje treba poštivati kada se radi o hrani donesenoj od kuće podrazumijevaju pranje ruku prije pripremanja obroka, termička obrada namirnica i pranje namirnica tekućom vodom, što vrijedi za one koje se termički ne obrađuju, primjerice voće.

Da bi se izbjeglo onečišćenje hrane u školskoj torbi, treba je dobro i uredno zapakirati, a prije jela dijete treba oprati ruke vodom i sapunom. Važno je upozoriti djecu da ni s kim ne dijele hranu i piće, poručuje HZJZ.

U Hrvatskoj 204 novooboljelih, dvije osobe su preminule! Evo gdje je najviše zaraženih!

BEROŠ OTKRIO! Evo koliko su Hrvatsku koštala sva testiranja na koronavirus: Svota je pozamašna!

Autor:A.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.