Foto: Profimedia

SUSJEDI UVELI JOŠ STROŽE MJERE: Ovako će im izgledati život od sada! Srušili sve rekorde

Autor: Valneo Kosic

Susjedna Srbija uvodi nove, još strože mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa, objavila je njihova vlada u subotu, samo dan nakon rekordnog broja novozaraženih i umrlih.

U petak je Srbiji registrirano 6254 novih slučajeva zaraze i 30 umrlih od posljedica Covida-19 zbog čega je Vlada u subotu usvojila paket od sedam mjera koji se počinju primjenjivati od utorka, uključujući skraćenje radnog vremena do 18 sati i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Radno vrijeme skraćuje se restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i trgovačkim centrima. Zabranjena su sva javna okupljanja više od pet osoba, a poslodavci moraju omogućiti rad od kuće tamo gdje to dopušta priroda posla.

Uvodi se stroga kontrola nošenja maski u javnom prijevozu, uz ograničenje maksimalnog broja putnika na polovicu deklariranog kapaciteta vozila, kao i kontrola kućne izolacije.

Mjere će trajati deset dana i moći će se produžiti ovisno o epidemiološkoj situaciji, priopćila je vlada.

Autor:Valneo Kosic
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.