Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/ilustracija

SUKOBILI SE RODITELJI I RAVNATELJ OSNOVNE ŠKOLE! ’Nasilno ulaze u školu, dvaput smo zvali policiju’

Autor: Dnevno

Neformalno okupljeni u Facebook grupu, roditelji šibenskih školaraca od ravnatelja Osnovne škole Tin ujević traži ukidanje obveze nošenja maski.

“Od prošlog tjedna sam dobio nekoliko mailova od strane roditelja učenika iz viših razreda, traže da škola ukine odluku o nošenju maski. Imamo od 20 do 28 učenika u razredima i to nije moguće. Tu odluku je donio netko iznad mene, to je viša instanca, ja je samo provodim. Mislimo o dobrobiti, zdravlju i sigurnosti učenika. To nam je prioritet”, rekao je ravnatelj škole, Vladimir Braica za ŠibenikIN.

Njegov odgovor pak nije bio dovoljan za troje roditelja koji su prije dva dana ušli u školu i remetili nastavu, kako tvrdi ravnatelj.

“Na porti smo osigurali dežurstva tehničkog osoblja. Odraslima prilikom ulaska mjere temperaturu i mogu svi ući uz odobrenje ravnatelja, ali idemo na to da se ne zadržavaju nepotrebno i da nose maske na licu. Troje roditelja je ušlo bez maske, odgurnuli su domara, s ljutitim uzvikom ‘ja ne nosim nigdje maske’. Došli su u učionicu Hrvatskog jezika, ometali nastavu i obraćali se nastavnici na neumjesan način. Zvao sam policiju jer to tretiram kao remećenje nastave, odnosno javnog reda i mira. Mi ih ne možemo izbaciti iz škole, rekao sam i domaru da ne smije nikoga izbaciti. A kako se to događa tri dana zaredom, jedna smo od rijetkih škola čija su vrata zaključana”, tvrdi.

S nešto većom grupom, njih desetak, ponovno se pojavilo pred vratima škole jučer poslijepodne kako bi prosvjedovali protiv maski.

“Sinoć je bio nekakav prosvjed. Opet smo zvali policiju, koja nam je osigurala da se osjećamo sigurnije, ali nije bilo postupanja. Policajci su pitali roditelje što rade, a oni su rekli da pričaju o djeci jer se nisu dugo vidjeli”, rekao je.

Iz šibenske policije potvrdili su da izlazak na interveniju.

“Jučer, 9. rujna, zaprimili dojavu da se više osoba okupilo ispred škole. Izlaskom na teren, službenici su zatekli 10 do 12 roditelja, nisu imali nikakve transparente, nisu izvikivali parole. Prilikom prikupljanja saznanja su kazali da su se okupili jer se dugo nisu vidjeli i da pričaju”, rekla je Marica Kosor, glasnogovornica policije.

“Imamo i jedan događaj od 8. rujna kad je došla majka u školu, negodovala je zašto dijete nosi masku. Ocijenjeno je da se nije radilo o remećenju javnog reda i mira”, dodaje.

Ravnatelj tvrdi da u njegovoj školi zasad nije moguće organizirati nastavu uz razmak te da su u tom slučaju maske obvezne, no pritisak roditelja osjećaju i nastavnici, ali i nenastavno osoblje.

“Riječ zlostavljanje je prejaka, ali to je zasigurno mobing. Radi se o zahtjevima za ukidanjem maske i vrijeđanjima, upućivanju vulgarnih izraza tehničkom osoblju i nastavnicima. Svi se solidariziramo i pratimo situaciju, cijeli kvart je jučer pratio događaje ispred škole. Također, ti roditelji ometaju nastavu tjelesnoga, koja se odvija u dvorištu, zaustavljajući učiteljice. Tu sam ujutro i popodne, ružna je situacija. S tim neće postići ništa, adresa na koju se trebaju obratiti je ministarstvo ili HZJZ. Mogu se samo zapitati zašto se to događa samo u našoj školi, a ne u drugima. Nemamo materijalne uvjete da nabavimo još 150 klupa. Osjeća se neizvjesnost u zraku, bilo bi dobro da to ne rade”, zaključuje.

Ovaj medij kontaktirao je i roditelje okupljene u neformalnu grupu, no nitko nije htio komentirati navode.

BISKUPI PROTIV CJEPIVA TEMELJENOG NA STANICAMA FETUSA: Je li takva kršćanska bioetika usklađena s civilizacijskim tekovinama?

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.