Foto: Ilustracija, Profimedia

STOŽER DONIO DVIJE NOVE ODLUKE: Preporučuju odgodu maturalnih putovanja

Autor: Dnevno

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je, na prijedloge stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke i Splitsko-dalmatinske županije, danas donio dvije Odluke.

Od 8. listopada na snazi je Odluka o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Splitsko-dalmatinske županija u kojoj stoji kako se pak mijenja stavak 7. koji sada glasi:

“-sportska natjecanja u zatvorenim objektima mogu se održavati samo bez prisustva gledatelja, a na otvorenim terenima gledatelji mogu biti prisutni uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka uz uvjet da može biti popunjeno najviše 20% svake tribine”.

Od sutra se pak u Sisačko-moslavačkoj županiji zaštitne maske moraju nositi u zatvorenim prostorijama trgovina i ustanova koje se bave javnom djelatnošću. Uz to, ograničava se broj posjetitelja na svečanostima ako se održavaju u zatvorenom prostoru. Tada pak jedna osoba smije boraviti na četiri kvadratna metra bruto površine, a obavezno je i nošenje zaštitne maske te održavanje fizičke distance od dva metra.

Sahrane se održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a izražavanje sućuti bliskim kontaktom zabranjeno je. Sportska natjecanja s druge strane održavaju se bez prisustva gledatelja, a organizirani lov dopušten je uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera.

Uz to, zabranjuju se posjeti bolnicama, domovima za starije i nemoćne te drugim ustanovama socijalne skrbi. Preporuka domovima za starije i nemoćne te drugim ustanovama u sustavu socijalne skrbi je da organiziraju rad u smjenama, kad god je to moguće.

Naposljetku, preporuka je i da se odgode odlasci na maturalna putovanja.




Ova odluka na snazi je iduća dva tjedna.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.