Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

ŠTO ĆE UGOSTITELJI NA ZIMU? Capak najavio maske na svim javnim mjestima: Razgovarali smo s vlasnikom kafića

Autor: A.K.

Budući da se približava hladnije vrijeme, pa tako i češći boravak u zatvorenom prostoru gdje je veća mogućnost zaraze koronavirusom, Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske najavljuje uvođenje novih mjera.

Razmišlja se i o obvezi nošenja maski u svim zatvorenim prostorima, kao što su restorani i kafići.

“U svim zatvorenim prostorima će biti obaveza nošenja maski, osim kod kuće. Dakle svi javni prostori gdje dolaze ljudi, svuda će biti propisano da se nose maske. Mi sad nismo još donijeli takvu mjeru, ali o njoj intenzivno razgovaramo”, rekao je Capak u nedjelju za HRT.

No, što najavljivanje takvih mjera, kao i sve koje su do sada stupile na snagu, znači za ugostitelje, pitali smo vlasnika zagrebačkog kafića Mr. Šarm, Tina Markovića.

“Bojim se zime jer ne znam kakva će točno biti situacija. Imam veliku vanjsku terasu i za vrijeme toplijih dana nije bilo većih problema, ali unutarnji prostor kafića mi je ograničen, pa bi odluke Stožera o većem razmaku između gostiju za moje poslovanje mogle biti kobne”, govori.

Nije razočaran novonastalom situacijom jer mu lockdown nije donio gubitke.

“Dobio sam naknadu od države, a nisam imao troškove jer je lokal bio zatvoren”, nastavlja mladi poduzetnik koji je kafić otvorio 2017. godine i priznaje kako mu je epidemija ipak pomrsila neke planove.




“Korona mi je zaustavila sva ovogodišnja planirana ulaganja i što se toga tiče, unazadila poslovanje. Stožer je svojim odlukama cijeli tijek događanja odveo u nekom drugom smjeru, no ne smijem se previše žaliti jer još uvijek nije bilo ozbiljnijih problema i stanje je, moglo bi se reći, za sada zadovoljavajuće”, zaključuje Tin Marković.

Autor:A.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.