Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

ŠOSTAR O MASOVNOM CIJEPLJENJU: Moderna nam još nije stigla, a bilo je najavljeno. Ne treba se bojati cjepiva, već trećeg vala

Autor: Mia Peretić

U Zagrebu danas počinje masovno cijepljenje opće populacije, ravnatelj NZJZ-a “Andrija Štampar” Zvonimir Šostar rekao je jutros da je sve spremno.

“Imamo na raspolaganju 12.000 doza AstraZenece, dakle, tri bočice bi dobio svaki cjepitelj, od kojih će nekih 35 posto cijepiti u svojim ordinacijama, a 65 posto na 19 punktova. Moderna nam još nije stigla prošli tjedan, iako je bila najavljena, vjerujem da će danas ili sutra doći, tako da ćemo odmah proslijediti našim kolegama još po jednu bočicu Moderne, dakle 10 doza”, rekao je Šostar.

Članica izvršnog odbora KoHOM-a Mirela Marković rekla je da još nije dobila doze cjepiva te da je organizacijom djelomično zadovoljna, no u ovom trenutku je najbitnije da cijepljenje krene.

Šostar odbacuje sumnje u učinkovitost AstraZeneca cjepiva i naglasio da je potpuno svejedno čime se cijepimo jer svo cjepivo koje se rabi štiti od teških oblika bolesti, hospitalizacije i respiratora, rekao je Šostar u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog.

Dodaje, ako sve bude idealno, ovaj tjedan planiraju procijepiti 17.000 ljudi. Šostar je pohvalio javno cijepljenje državnog vrha kako bi se vidjelo da nema razloga za strah od cjepiva. Naveo je i da danas idu u inspekciju Velesajma, gdje procjenjuju da bi 30 do 40 timova dnevno moglo procijepiti preko 10.000 ljudi.

No, ono čega bismo se trebali bojati je treći val, a svi su angažirani da do njega ne dođe. “Vidimo što se događa u Češkoj, Slovačkoj, koliki je broj oboljelih, mrtvih, vidjeli smo Portugal, Mađarska je jako digla, Srbija se diže”, rekao je.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.