Foto: Srecko Niketic/PIXSELL/Ilustracija

SLOVENIJA MIJENJA PRAVILA NA GRANICI! Dobre vijesti za mnoge: Neke kategorije putnika više ne trebaju PCR test

Autor: N.K

Slovenija je uvela nova pravila na granici prema kojima će neki putnici u zemlju ipak moći ući bez predočenog PCR testa.

Rezultat je to nove uredbe slovenske vlade prema kojoj će neke kategorije putnika ipak moći ući u zemlju bez negativnog PCR testa, a za ostale koji će ipak trebati, vrijedit će i testovi s područja Velike Britanije i Sjedinjenih Država.

Nova odluka olakšat će živote velikom broju osoba koji rade izvan granica Slovenije.

Kategorije putnika koje ne trebaju negativan PCR test

Novom odlukom vlade među u Sloveniju će bez negativnog testa i karantene moći ući i akreditirani novinari na službenom putu u inozemstvu te osobe koje dolaze iz neophodnih razloga vezanih na uklanjanje neposredne opasnosti za zdravlje, život, imovinu ili zbog mogućnosti nastanka materijalne štete, ali se oni u roku 12 sati nakon prelaska granice moraju vratiti.

Izuzetak neće biti ni dnevni i tjedni migranti koji rade u susjednim državama i oni će najviše osjetiti rezultate ove mjere. Isto će vrijediti i za osobe koje su izaslane preko granice radi obavljanja usluga, ali uz uvjet da se u zemlju vrate najkasnije u roku pet dana nakon odlaska.

Zemlja koje Slovenija tretira kao crvene

Slovenija je sada ažuirala i popis zemalja koje tretira kao “crvene”, odnosno epidemiološki riskantne. Na njoj je oko 135 zemalja, a po novom, crvenu oznaku dobile su Austrija i Danska. U crvenom je i gotovo cijela Španjolska osim administrativnih jedinica Extremadure, Galicije, Balearskih otoka, Murcije i Valencije, javila je Slovenska tiskovna agencija STA.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.