PEXELS

Seksualni radnici se vratili na posao. Preporuke koje su dobili morate pročitati!

Autor: Dnevno

Seksualnim radnicima u Austriji je od srijede dozvoljeno da nastave sa svojom djelatnošću, a ministarstvo zdravstva je dalo i popis preporuka za sprječavanje širenja novog koronavirusa, bez obzira na intimnu prirodu tog posla.

Ograničite fizički kontakt na minimum“, savjetovalo je ministarstvo i dodalo da bi prostitutke i klijenti tijekom spolnog odnosa trebali izbjegavati biti licem u lice.

Ministarstvo je također upozorilo da treba izbjegavati ljubljenje i grupni seks. I klijenti i seksualni radnici trebaju koristiti jednokratne maske, preporuča ministarstvo.

Po preporukama, javne kuće trebaju klijenta informirati o zdravstvenim i higijenskim pravilima, a seksualni radnici ne trebaju nuditi svoje usluge osobama koje imaju simptome koronavirusa poput kašlja, kratkog daha ili vrućice.

Prije sastavljanja preporuka ministarstvo je održalo okrugli stol sa seksualnim radnicima kako bi čulo i njihova mišljenja.

“Vrlo nam je drago da je ministarstvo pribjeglo preporukama umjesto prijetnji kaznama”, rekla je Eva van Rahden koja vodi bečko savjetovalište za seksualne radnike u okviru dobrotvorne udruge Volkshilfe.

Doktori i medicinske sestre očajni mole prostitutke da ih obrađuju: ‘Bacaju novac na nas, i 300 dolara na sat!’

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.