Foto: Marko Dimic/PIXSELL

SAMO SE OVAKO MOŽE RJEŠAVATI GLAVNI PROBLEM! Božinović smatra kako je ovo na prvom mjestu…

Autor: Ana Korenić

Božinović je odgovarao na pitanja novinara na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite u petak, pa je rekao kako će o provedbi mjere da smije biti do 40 posto popunjenosti prijevoznih sredstava voditi briigu Ministarstvo prometa.

Šef stožera naglašava da su sve mjere donesene u dogovoru sa svim resorima, a da je glavni cilj smanjiti vrijeme kontakta.

Apelirao je na sve da skrate i smanje privatne kontakte jer će time najbolje pomoći sebi, svojima, zajednici i državi. Samo se na taj način može uspjeti u borbi protiv ovog opakog virusa.

”Sve je usmjereno na to da ljudi budu manje u bliskom kontaktu osim onog što je nužno za funkcioniranje države”, rekao je Božinović.

”Ne možemo priču svesti na brojenje sjedala u autobusu, tramvaju ili vlaku. Želimo ukazati na rizik druženja u zatvorenim prostorima, na razgovore, pjevanje i druge aktivnosti gdje ima više ljudi”, objasnio je.

Dodao je i kako se glavni problem (privatna druženja) mogu rješavati samo apelom.




Autor:Ana Korenić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.