Photo: Igor Kralj/PIXSELL

RAVNATELJ KB DUBRAVA IMA DOBRE VIJESTI: Dolazak proljeća vidim kao izlazak iz pandemije bez većih potreba za restrikcijama

Autor: Mia Peretić

Ivica Lukšić, ravnatelj KB-a Dubrava, komentirao je stanje u toj bolnici kao i situaciju po pitanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

“Imamo dobre vijesti!”, počeo je Lukšić svoje gostovanje u Novom danu N1. “Hospitalizirano je 370 bolesnika, a prije dva tjedna smo ih imali preko 500”, rekao je Lukšić, dodavši da se smanjio i broj pacijenata na respiratoru.

Govoreći o stanju u bolnici, Lukšić je rekao da su dva bolesnika na uređaju ECMO, što znači da se radi o najtežim bolesnicima.

“Pomoć ostalih kolega i osoblja bio je hvale vrijedan potez i velika pomoć. Razmatramo mogućnosti kako ćemo smanjiti jedinice intenzivnog liječenja, kako ravnomjernije rasteretiti sustav. Manji je broj pacijenata i lakše je raditi”, rekao je Lukšić.

Lukšić je istaknuo da je od početka interes za cijepljenje u KB Dubrava velik te da je više od 75 posto djelatnika izrazilo interes za cijepljenjem. Kaže, cijepio se i on sam.

“Mogu reći da je ključ jasnog komuniciranja prema građanima i oni će sami shvatiti. Cijepljenje je jedini mogući izlaz iz pandemije i čim se više ljudi cijepi, to će se prije epidemiji nazrijeti kraj”, rekao je Lukšić.

Kako smatra, otpočetka je kriza pandemije u našoj zemlji dobro vođena.




“Građani su pratili upute i svaki put kad god je dobro i jasno komunicirano, građani su se prilagođavali i pridržavali mjera. Dolazak proljeća vidim kao izlazak iz pandemije bez većih potreba za restrikcijama”, rekao je Lukšić. Što se tiče Arene u kojoj su smješteni neki oboljeli od covida, Lukšić je rekao da vjeruje da će se i ona u sljedećim danima zatvoriti.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.