Ilustracija

PROIZVOĐAČI CJEPIVA PROTIV COVIDA-19 SVEČANO OBEĆALI! Evo o čemu se radi

Autor: Hina

Devet vodećih američkih i europskih proizvođača cjepiva obećalo je u utorak da će poštivati znanstvene standarde prilikom razvoja eksperimentalnih cjepiva u globalnoj utrci da se suzbije pandemiju koronavirusa.

Kompanije, među kojima su Pfizer, GlaxoSmithKline i AstraZeneca, objavile su, kako ističu, „povijesno obećanje” nakon što se povećala zabrinutost da bi sigurnost i učinkovitost cjepiva mogli pasti u drugi plan u utrci da ga se što brže razvije.

Potpisnici izjave su i Johnson & Johnson, Merck & Co, Moderna, Novavax, Sanofi te BioNTech.

Direktor američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) rekao je prošli mjesec da cjepiva protiv covida-19 možda neće nužno trebati završiti treću fazu kliničkih ispitivanja odnosno masovna ispitivanja kako bi se dokazala njihova sigurnost i učinkovitost ako dužnosnici budu uvjereni da su njihove koristi veće od rizika.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je zato na oprez.

“Želimo da se zna da ni u aktualnoj situaciji nismo spremni na kompromise kad je riječ o sigurnosti i učinkovitosti”, rekao je supotpisnik izjave Ugur Sahin, glavni direktor Pfizerova njemačkog partnera BioNTecha.

VELIKA BRITANIJA U PANICI: Broj novooboljelih raste nekontroliranom brzinom!




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.