Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

POBOLJŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U Istri uskoro održavanje kulturno-turističkih manifestacija

Autor: S.P.

Epidemiološka situacija u Istri se poboljšala pa će se uskoro planirati i pojedine manifestacije i to uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac je rekao da je “trend dobar te da su svakodnevno u komunikaciji s organizatorima raznih manifestacija”.

Istaknuo je kako je već dogovoreno da će se Sa(n)jam knjige održati početkom lipnja, zatim Vinistra sredinom lipnja, a u srpnju i Pulski filmski festival.

Treba definirati epidemiološki okvir

Uz to, vjerojatno će se održati i ATP teniski turnir u Umagu.

Kozlevac je rekao kako će se još “vidjeti i definirati epidemiološki okvir”.

Podsjetimo, u Istri je u utorak potvrđeno troje novozaraženih u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 557 uzoraka briseva na covid-19, dok su u pulskoj bolnici umrle dvije covid pozitivne osobe, izvijestio je istarski Stožer Civilne zaštite.

Od ponedjeljka se oporavilo osam osoba, dok je u mjerama samoizolacije 1567 osoba. U pulskoj Općoj bolnici na Odjelu za infektologiju na liječenju su 53 osobe, od toga je šest osoba u respiracijskom centru. Nažalost, u protekla 24 sata u bolnici su umrle dvije COVID-19 pozitivne osobe, 1931. i 1935. godište, s pridruženim kroničnim bolestima.




Autor:S.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.