Foto: Profimedia

OVA JE DRŽAVA PONOVO ZAUSTAVILA CIJEPLJENJE STARIJIH ASTRAZENECOM: Razlog su zdravstveni problemi osoba starih između 25 i 60 godina

Autor: Dnevno

Ponovo je došlo do obustave cijepljena AstraZenecom nakon sumnjive smrti žene koja je primila navedeno cjepivo.

Nizozemska je tako otkazala oko 10.000 termina za cijepljenje nakon odluke o obustavi primjene AstraZenecinog cjepiva za osobe starije od 60 godina, izvijestila je agencija ANP.

Ponovo krvni ugrušci

Nizozemska agencija Lareb, koja prati nuspojave lijekova, priopćila je ranije u petak da je zaprimila pet izvještaja o slučajevima krvnih ugrušaka povezanih s trombocitopenijom nakon cijepljenja AstraZenecom, uključujući i dijagnozu preminule žene.

Lareb tvrdi da je do zdravstvenih problema došlo sedam do 10 dana nakon primanja cjepiva, te da je riječ o ženama u dobi između 25 i 65 godina.

Čeka se EMA

Privremeni prekid cijepljenja mlađih od 60 godina cjepivom AstraZeneca trajat će do 7. travnja, odnosno do datuma kada bi Europska agencija za lijekove (EMA) trebala ponovno dati smjernice.

U Nizozemskoj je zabilježeno ukupno 1,2 milijuna slučajeva oboljelih od koronavirusa i više od 16.500 umrlih.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.