FOTO: edit pxlr

ON NAM KROJI SUDBINU! Bandićev suradnik s brdom afera kojeg su ulovili s prostitutkom poziva na red

Autor: Dnevno, pe

Zvonimir Šostar – ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i višegodišnji važan suradnik Milana Bandića ovih dana najviđenija je osoba u medijima. Šostar komentira trenutnu situaciju oko novog širenja koronavirusa, a posebno je oštar u zazivanju strožih mjera u Zagrebu.

“Neće biti zatvaranja, ali ćemo morati posegnuti i za dodatnim mjerama zaštite jer broj slučajeva jako raste”, rekao je Šostar,

“Tražit ćemo da se maske uvedu kao obavezne na sve zatvorene objekte, poglavito na ugostiteljske objekte”, poručio je gostujući na HTV-u.

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči, jest o kakvom se čovjeku radi. Šostar je trenutno na optuženičkoj klupi zbog afere “suhi led”, a na posljednjem svjedočenju 5, veljače 2020. svjedok je bio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

USKOK tereti Šostara da je zajedno sa stručnom suradnicom Mirtom Lončar omogućio tvrtki Ekotours, koju su vodili Davor Ljubić i Goran Žonje, da od 2006. do 2013. dobiva poslove čišćenja klimatizacijskih i ventilacijskih sustava u sportskim dvoranama Grada Zagreba i to iznimno skupom metodom suhi led, a koja, prema optužbi, uopće nije korištena. Ekotours je, tvrdi USKOK, samo djelomično obavljao poslove čišćenja, odradivši stvarni posao u vrijednosti manjoj od 14 milijuna kuna, dok je od Grada naplaćeno više od 52 milijuna kuna.

“Višak” sredstava od oko 39 milijuna kuna šefovi Ekotoursa su potom, prema optužbi, izvlačili iz tvrtke kroz fiktivnu suradnju s nekoliko drugih tvrtki, dok su Šostara obilato nagrađivali za spomenuta pogodovanja. Ljubić mu je, kako ga se tereti, predao neutvrđeni novčani iznos te mu je osobno ili na teret Ekotoursa plaćao troškove putovanja, hotela i ribolova u ukupnom iznosu od blizu 180.000 kuna.

AFERA STRIPTIZETA




Osim toga, Šostar je bio glavni lik skandala iz 2007. godine, odnosno “afere striptizeta”. Tada je tadašnji pročelnik Gradskog ureda za zdravlje te član SDP-ovog nacionalnog savjeta za zdravstvo Šostar uhvaćen u klinču sa striptizetom, a sve je došlo u javnost prilikom uhićenja zbog sumnje za zlouporabu položaja i ovlasti.

Dugogodišnji prijatelj i u to vrijeme bliski suradnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića tada je umanjivao skandal izazvan objavom fotografija s golom striptizetom tvrdeći da “nisu vrijedne komentara”. No, objasnio je kada su i u kojim okolnostima snimljene.

“Prije tri godine (dakle 2004., nap.a.) desetak mojih prijatelja mi je napravilo spačku. Organizirali su sve, a tek kad smo već bili u restoranu saznao sam da su mi naručili trbušnu plesačicu i ja se nisam snašao u tom trenutku. Kad sam vidio što se događa, otišao sam doma”, rekao je 2007. Šostar u izjavi za Index.hr, a podsjetio je net.hr.




Potom se 2011. njegovo ime pojavilo u aferi podvođenja u zagrebačkom salonu za masažu. Tada je novinarima rekao kako nije znao da je djevojka Sara, s kojom se družio i pomagao joj, prostitutka. Rekao je kako nikad nije došao na masažu u salon svojeg prijatelja Nebojše Perunovića Pancha, niti je sa Sarom imao išta neprimjereno.

Potom ga se optuživalo da je sam sebi kao ravnatelju ustanove za psihički bolesne osobe isplatio 118 tisuća kuna. Bilo je i sumnji da je pomogao da se zaposli sin poduzetnika Vlatka Petrovića u KBC-u Rebro. Potom je imao problema sa svojom velikom ljubavi prema slikarstvu: kod njega su pronašli jednu sliku koja je nestala iz Banskih dvora (kupio ju je po cijeni od 13 tisuća eura), a potom je jednu sliku morao vratiti zakonskoj nasljednici jer ju je dobio od prijatelja koji su je uzeli od vlasnice bez njezina znanja.

Suđenje za “aferu suhi led” počelo je 2018. godine, a u tijeku i u 2020. godini. Točnije, čovjek koji je USKOK-ov optuženik i osoba sumnjivog morala, kroji sudbine Zagrepčanima, ali i svim građanima Hrvatske te ih poziva na red i disciplinu.

Čini se da ona Vladina krilatica #slušajstruku poprima pomalo bizaran značaj, pošto nas takva “struka” vodi kroz novu korona krizu…

U Zagrebu raste broj oboljelih, uvode se NOVE MJERE, a ne samo maske u javnom prijevozu!

Autor:Dnevno, pe
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.