Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

OD SUTRA NOVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE: Evo što se smije, a što ne smije raditi u restoranima i na sprovodima u Otočcu sljedećih mjesec dana

Autor: A.K.

U Ličko-senjskoj županiji su uvedene nove epidemiološke mjere za područje grada Otočca. Odluka se primjenjuje od sutra, 9. rujna 2020. godine, doznajemo na stranicama MUP-a.

Od sutra je obavezno dezinficiranje ruku i nošenje maski u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne djelatnosti. Na svim manifestacijama, kulturnim ili drugim programima i društvenim okupljanjima je obavezno korištenje maski, održavanje distance od dva metra i pridržavanje svih općih i posebnih epidemioloških mjera.

Najviše pedeset osoba može biti prisutno na vjenčanjima i svadbama, a na ostalim privatnim svečanostima može biti najviše dvadeset osoba. Na sprovodima može biti najviše pedeset osoba, a održavanje karmina je zabranjeno. Sućut ožalošćenima se treba izraziti izbjegavajući bliski kontakt.

Vlasnicima ugostiteljskih objekata se proporučuje da goste uslužuju samo na otvorenim prostorima ugostiteljskih objekata. U zatvorenim prostorima ugostiteljskih objekata je obavezno nošenje maski.

Sportska natjecanja se smiju održavati samo bez prisustva gledatelja, a u domove za starije su zabranjeni posjeti. Organizatorima manifestacija i javnih okupljanja se proporučuje da sve odgode.

TREBAJU LI UČENICI IZLAZITI IZ UČIONICA?: HZJZ izdao preporuke o donošenju hrane od kuće i odmorima u školi!




U Bosni i Hercegovini u utorak registrirano 299 novozaraženih! Pet je osoba umrlo




Autor:A.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.