Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NOVI UVJETI ZA TESTIRANJE NA ŠTAMPARU Vrijeme točno određeno, ništa bez narudžbe

Autor: Zagreb.info

Grad Zagreb evidentirao je 580 novozaraženih od koronavirusa, a lokalni stožer civilne zaštite  održao je tiskovnu konferenciju. Tom prilikom, glavna sestra Andrije Štampara, Cecilija Rotim obavijestila je o novom radnom vremenu za testiranje na Štamparu, koje je od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati, a nedjeljom i blagdanima od 8 do 10 sati.

Od ponedjeljka se putem platforme na internetskoj stranici svi moraju naručiti za testiranje.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, Vjekoslav Jeleč rekao je da je epidemiološka slika Zagreba i dalje loša.

“Imamo potrebu za striktnim pridržavanjem protuepidemijskih mjera”, rekao je.

Inače, mjera samoizolacije određena je za 894 osobe, a većina novooboljelih je kontakt ranije zaraženih. Isto tako, 18 korisnika domova za starije je zaraženo, jedna je osoba preminula, izvijestio je stožer.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić dotaknula se teme Adventa i rekla da se sigurno neće održati na način na koji smo navikli, ali se razrađuju različiti modeli održavanja. Sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Isto tako, od večeras će se broj linija autobusa prema gradskim grobljima povećati za 30 posto, a uoči blagdana Svih svetih, 1. studenog uvode se izvanredne linije.

Na pitanje hoće li biti novih mjera za Zagreb, rečeno je da o tome odlučuju epidemiolozi. Zasad novih mjera nema, a Rotim je apelira na građane da se drže osnovnih mjera: fizička distanca, izbjegavanje većih okupljanja, nošenje maski i higijena. U gradu nema posebnih žarišta, zaključuju.




Autor:Zagreb.info
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.