Foto: Profimedia

NOVE MJERE ZA BRODSKO-POSAVSKU ŽUPANIJU: Određeno i što ne smije pisati na osmrtnicama!

Autor: Dnevno

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije donesena je Odluka o uvođenju dodatnih nužnih epidemioloških mjera za područje županije, izvijestio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Nužne epidemiološke mjere odnose se na ograničenje broja osoba na svadbenim svečanostima na najviše 50 osoba; na privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 20 osoba;
na pogrebima i posljednjim ispraćajima može biti prisutno najviše 50 osoba, sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom, a obavijesti o smrti (osmrtnice) ne smiju sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba i posljednjeg ispraćaja. 

Na svim društvenim i javnim okupljanjima (manifestacije, priredbe, mise, obredi, izložbe, sportska natjecanja i druga društvena i javna okupljanja) može biti prisutno najviše 200 osoba, obavezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski, stoji u odluci stožera.

Organizatori svih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za provođenje epidemioloških mjera te su dužni vršiti pojačani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera, a obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski u zatvorenim prostorima ugostiteljskih objekata dok se ne konzumira hrana, pića i napitci.

Uz to, zabranjuje se posjeta korisnicima domova za starije i nemoćne te korisnicima drugih ustanova koje pružaju uslugu smještaja.

Odluka se primjenjuje od 9. do 30. rujna, navode.

OD SUTRA NOVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE: Evo što se smije, a što ne smije raditi u restoranima i na sprovodima u Otočcu sljedećih mjesec dana

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.