Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

NIŠTA OD COVID BOLNICE U KNINU ’Možemo zbrinuti 15 do 20 pacijenata, blaže kliničke slike’

Autor: Matea Vidić

Da bi Opća i veteranska bolnica Hrvatski ponos u Kninu​ te Biokovka u Makarskoj mogle postati covid bolnice za oboljele iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županija objavila je jučer Hina koja je tim putem navela kako konačna odluka ipak ovisi o trendovima broja zaraženih i popunjavanju stacionarnih kapaciteta KBC-a Split i ostalih zdravstvenih ustanova. Inače, jučer je objavljeno kako su kapaciteti za bolesnike s covidom u splitskom KBC-u napola popunjeni.

Kninska bolnica već je pripremila praktički jedan odjel za covid pozitivne, no nema riječi o tome da postaje covid bolnica, rekla je ravnateljica Hrvatskog Ponosa, Tatijana Šipalo Lilić za HRT Radio Knin.

“S obzirom da ustanova ima četiri kata, mi smo izmjestili odjele i oslobodili jedno krilo, praktički jedan cijeli odjel. U stanju smo zbrinuti 15 do 20 pacijenata, naravno, onih koji imaju blažu ili srednje tešku kliničku sliku”, rekla je.

Ističe pritom i kako su sve bolnice dobile naputak od Ministarstva zdravstva u kojem ih se traži da povećaju kapacitete za liječenje pacijenata oboljelih od COVID-19.

“Svaki Odjel već je imao odgovarajući prostor za izolaciju pacijenta unutar samog odjela”, tvrdi ravnateljica koja pojašnjava kako će se sada kapaciteti malo povećati.

Autor:Matea Vidić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.