FaH

NEVJEROJATNO: Izabran za gradonačelnika, no zbog koronavirusa još toga nije svjestan

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Maguito Vilela je u nedjelju izabran za gradonačelnika brazilskog grada Goianije no on to još ne zna jer je veći dio mjeseca proveo na respiratoru u induciranoj komi zbog zaraze covidom-19.

Njegov je slučaj živ primjer razmjera pandemije koronavirusa u Brazilu koji ima najveći broj umrlih u svijetu od te bolesti nakon Sjedinjenih Država. Više od 6,3 milijuna Brazilaca je zaraženo a gotovo 173.000 umrlo od covida-19, po podacima ministarstva zdravstva.

Vilela, bivši senator iz centrističkog Demokratskog pokreta, bio je 20 listopada pozitivan na testu za koronavirus. Tjedna dana kasnije primljen je u bolnicu Albert Einstein u Sao Paulu a intubiran je 30. listopada.

S respiratora je skinut 8. studenog ali je ponovno vraćen 15. studenog kada je prošao u drugi krug izbora s konkurentom iz socijaldemokratske stranke, Vanderlanom Cardosom.

U nedjelju je izabran za gradonačelnika Goianije, grada od oko 1,5 milijuna stanovnika u središnjem dijelu Brazila, 200 kilometara jugozapadno od prijestolnice Brazilije. Dobio je 52,6 posto glasova.

Vilelin dogradonačelnik Rogerio Oliveira da Cruz je nakon izborne pobjede sazvao konferenciju za medije na kojoj se molilo za gradonačelnikovo zdravlje.

“Svi Maguitini planovi će biti izvršeni u iduće četiri godine a on će biti s nama”, rekao je dogradonačelnik, po portalu G1.




Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.