Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Načelnik Stožera CZ PGŽ Marko Boras Mandić od Nacionalnog stožera traži regulaciju odluke oko rada barova i upućuje apel hrvatskim institucijama

Autor: Dnevno

Načelnik Stožera CZ PGŽ Marko Boras Mandić poslao je zahtjev Nacionalnom stožeru, a vezano za rad “barova”, odnosno novu odluku Stožera prema kojoj “barovi” imaju mogućnost raditi samo do ponoći, a kako objašnjava Stožer, u cilju spriječavanja širenja zaraze, koja ovih dana najviše dolazi od mlađe populacije, a aplelirao je i na bolju komunikaciju sa stranim državama o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj.

“Obzirom na dobru i stabilnu epidemiološku situaciju na Kvarneru i u Gorskom kotaru, odnosno na području Primorsko-goranske županije, tražim da se jučer donesena odluka Stožera vezano za “barove” primjenjuje samo na ona mjesta odnosno one županije gdje su zabilježeni slučajevi zaraze koronavirusom u takvim objektima.

Također, da se hitno komunicira i traži od susjednih država, prvenstveno Slovenije, Italije i Austrije, izuzimanje područja Primorsko-goranske županije sa žutih, narančastih i crvenih lista obzirom na stabilnu epidemiološku sliku regije te da se poduzmu sve adekvatne epidemiološke mjere u onim hrvatskim županijama, poglavito u Dalmaciji, kako bi se spriječio unos virusa u ostale krajeve Republike Hrvatske.

Isto tako da se zatraži od nadležnih hrvatskih institucija da prema stranim državama permanentno komunicira epidemiološka situacija zasebno za svaku hrvatsku regiju/županiju.”, stoji u zahtjevu Boras Mandića Nacionalnom stožeru.

Nova mjera Nacionalnog stožera: Od petka kafići i noćni klubovi smiju raditi samo do ponoći!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.