Ilustracija/Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NA MALLORCI HOTEL PRETVOREN U KARANTENU: Među zaraženim turistima ima i Hrvata

Autor: S.P.

Na španjolskom otoku Mallorci pojavio se koronavirus!

Među zaraženim turistima, nalazi se i četvero hrvatskih građana, članova iste obitelji.

Oni su smješteni u hotelu Melia Palma Bay koji je već godinu dana karantena za inficirane turiste, piše u lokalnim novinama Diario de Mallorca.

Hotel je stavljen na raspolaganje vladi Balearskih otoka

Trenutno se u tom hotelu nalazi 11 zaraženih turista koronavirusom. Od tog broja šestero su turisti, uključujući i već spomenutih četvero državljana Hrvatske te još dvoje iz Njemačke.

Svi se nalaze u samoizolaciji, a imaju blage simptome ili su bez simptoma Covida-19. Nije objavljeno gdje i kada su se zarazili niti njihov identitet, objavio je Diario de Mallorca pri čemu se pozvao na regionalni ured za zdravstvo.

Hotel Melia Palma Bay je u ožujku 2020., kada se u Španjolskoj pojavio koronavirus, stavljen na raspolaganje regionalnoj vladi Balearskih otoka.

Otočje koje obuhvaća Mallorcu, Ibizu, Menorcu, Formenteru i Cabreru popularno je destinacija turista iz Njemačke.




Za ulazak u Španjolsku treba negativan PCR test

Glasnogovornik regionalne vlade Iago Neguruela rekao je prošli ponedjeljak da će svi turisti kojima se dijagnostcira koronavirus tijekom uskršnjih blagdana biti smješeni u hotel Melia Palma Bay u glavnom gradu Palmi ili će ostati u samoizolaciji u svojim hotelima.

Inače, hotel Melia Palma Bey s 250 raspoloživih soba do 30. svibnja će tamošnjoj vladi pružati usluge prihvata pacijenata s koronavirusom. Na Balearskim otocima živi oko 1,2 milijuna stanovnika, ali se tijekom blagdana i ljeta populacija znatno povećava.

Ta autonomna pokrajina trenutačno je označena mjestom “niskog rizika” jer je u posljednja dva tjedna dijagnosticiran koronavirus kod 64 osobe na 100 tisuća stanovnika. Za ulazak u Španjolsku potrebno je predočiti negativan PCR test.




Na Balearskim otocima se od početka pandemije zarazilo 57.809 osoba. Preminulo je 777 osoba.

Autor:S.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.