Foto: Hippopx/Ilustracija

Na jedno od rijetkih mjesta na planetu stigao nemilosrdni koronavirus! Do danas ga nije bilo na vidiku!

Autor: Hina/Maja Štefanac

Žarište koronavirusa otkriveno je u Novoj Kaledoniji, na jednom od rijetkih mjesta na planeti koje je bilo slobodno od covida-19, objavili su dužnosnici.

Francuski prekomorski teritorij zatvara se zbog otkrivanja devet slučajeva koronavirusa. Otkriveno je to nakon što se razbolio ravnatelj škole na otocima Wallis i Futuna – također francuskom teritoriju u Tihom oceanu i natjerao vlasti da provjere ima li slučajeva koronavirusa.

“Prema prvim indikacijama, pacijent je razvio simptome sredinom veljače i mogao je biti zarazan na Wallisu i Futuni od kraja siječnja”, rekao je novinarima Thierry Santa, čelnik lokalne vlade na Novoj Kaledoniji. Nije bilo ograničenja putovanja između dva francuska teritorija, ali je svaka osoba po povratku iz drugih područja morala u strogu hotelsku karantenu na 14 dana.

Naime, Nova Kaledonija zatvara se na dva tjedna od ponedjeljka navečer, najavio je Santa, kako bi se “suzbilo širenje virusa dok još ima vremena”. Otoci su ranije uspješno spriječili prijenos koronavirusa u zajednicu koji je dosegnuo gotovo svaki kutak svijeta.

 

Autor:Hina/Maja Štefanac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.