Foto: Borna Filic/PIXSELL

NA COVID POZITIVNO 767 ZAGREPČANA: Njih više od 2 tisuće čeka nalaz, a zbog gužve bi mogao doći tek za 48 sati

Autor: Matea Vidić

U posljednja 24 sata na nacionalnoj razini testirano je 9679 osoba, a samo u Zagrebu provedeno je 1951 testiranje na SARS-CoV-2 i to samo u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

“Epidemiolozi NZJZ „Dr. A. Štampar“ u razdoblju od 20,00 sati 27. listopada do 20,00 sati 28. listopada zabilježili su 767 novooboljelih osoba (705 sa boravištem u Gradu Zagrebu i 62 s prebivalištem), a uspješno su kontaktirane 544 osobe. Od navedenog, 281 osoba je od prethodnih dana, a 263 osobe su od 28. listopada. Mjera samoizolacije izrečena je 1.125 osoba”, izvijestili su.

Ističu i kako na obradu ukupno čekaju 2.034 osobe, a zbog velikog porasta broja testiranja na COVID-19 infekciju u gradu Zagrebu, rok za izdavanje nalaza produljen je na 48 sati.

Koronavirus je zabilježen i u pet domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreb, a potvrđeni su nalazi osam korisnika, jedne zdravstvene djelatnice i jednog nezdravstvenog djelatnika, a jedan je korisnik na žalost preminuo tijekom hospitalizacije.

“Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 15 učenika, šest nastavnika i dva asistenta osnovnih škola te 21 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 537 učenika i pet nastavnika osnovnih te 379 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 25 osoba”, govore.

Naposljetku, trenutno je u Gradu Zagrebu 3.387 aktivnih slučajeva, a 8.341 osoba nalazi se u samoizolaciji.

“Podsjetimo i da sve osobe koje su dobile pozitivan nalaz na COVID-19 infekciju trebaju ostati doma te kontaktirati svoje bliske kontakte kako bih obavijestili o rezultatima testiranja. Osobe zaražene infekcijom COVID-19 i njihovi bliski kontakti mogu se javiti nadležnom liječniku obiteljske medicine radi propisivanja mjere izolacije ili samoizolacije”, zaključuju.




Autor:Matea Vidić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.