fbpx
Foto: Pixabay

LJUDE BRINE MAŠKARADA: Stožer Primorsko-goranske županije podsjeća da je i dalje potrebno pridržavati se mjera

Autor: Matea Vidić

Iz stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije javljaju kako su zaprimili brojne upite o održavanju maškaradnih povorki i ostalih karnevalskih događanja pa stoga podsjećaju da je i dalje na snazi Odluka Nacionalnog stožera CZ o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, a koja je na snazi do 31. siječnja 2021. godine, naveli su.

“Prema Odluci je dozvoljeno održavanje javnih događanja i okupljanja na kojima može biti do 25 osoba na jednom mjestu i gdje treba voditi računa da je razmak između osoba najmanje 1,5 metara na otvorenom, odnosno 2 m u zatvorenom prostoru. Temeljem važeće Odluke sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne su pridržavati se strogih mjere fizičkog distanciranja, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nužnih epidemioloških mjera propisanih Odlukom.

Kontrolu vezano uz poštivanje postupanja po definiranim epidemiološkim mjerama, pa tako i kontrole nad poštivanjem ograničenja kod javnih okupljanja provode djelatnici Ravnateljstva CZ, inspektori državnog inspektorata, policijski službenici i civilna zaštita grada ili općine ovisno o mjestu nadzora”, istaknuli su.

Isto tako, “iz županijskog Stožera napominju da podržavaju pusne običaje i tradiciju našega kraja, ali uz poštivanje svih mjera za čije je provođenje odgovoran organizator manifestacije”, zaključili su.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.