Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

KORONAVIRUS PROBIO U JOŠ JEDAN DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE: ‘Ostaje samo neizvjesnost iščekivanje’

Autor: Hina

Koronavirusom su zaražene tri korisnice stacionarnog dijela Doma za starije i nemoćne “Sv. Antun” u Karlovcu.

Zaraza je kod tri korisnice utvrđena tijekom uobičajenog svakodnevnog mjerenja tjelesne temperature, a sve tri zasad imaju blage simptome bolesti, blago povišenu temperaturu i grlobolju.

Ravnateljica Doma Štefica Ljubić Mlinac u utorak je izrazila nadu da su uspjeli zaustavili širenje bolesti, ali da sada “ostaje samo neizvjesnost iščekivanje”. Naime, medicinske sestre u Domu su kod mjerenja temperature korisnicima stambenog i odjela pojačane njege, tzv. stacionaru, uočile simptome bolesti kod tri korisnice stacionarnog odjela koje su testirane i izolirane u zasebnu sobu.

Nakon što im je testom potvrđena zaraza covidom-19, jedna je jučer upućena u bolnicu, a ostale dvije bi trebale tijekom dana. Na koronavirus danas će biti testirano svih 80 korisnika stacionara i 18 djelatnika te je sada velika neizvjesnost, rekla je Ljubić Mlinac te naglasila da su vrata stacionara zatvorena za sve osim osoblja pod punom infektivnom zaštitom.

Ostali korisnici, koji žive u sobama s kupaonicama, od sinoć također ne izlaze iz njih te im se hrana i druge potrepštine donose pred vrata.

Shodno preporuci županijskog Stožera civilne zaštite, od petka su zabranjene posjete Domu, a od jučer u podne, dakle par sati prije pojave zaraze, dogovoreno je da korisnici više neće moći izlaziti iz doma u uobičajene šetnje, a sada zbog svoje i sigurnosti drugih ne mogu ni napuštati svoje sobe.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.