Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

KORONAVIRUS I U ZATVORSKOM SUSTAVU Zaražen najmanje jedan zatvorenik, službenici u samoizolaciji

Autor: Matea Vidić

Covid pozitivan jedan je zatvorenik splitskog zatvora na Bilicama, no kako 24 sata neslužbeno doznaje, na virus su pozitivna tri zatvorenika, ekonomistica i dvije djelatnice zaposlene u kantini.

Zatvorenik je naime djelatnik kantine koji je, pretpostavlja se, virusom zaražen od strane neke zaposlenice, a kako je nastavio raditi u procesu dostave hrane i drugih predmete iz kantine, u kontakt je došao i s drugim osobama. Iz tog razloga, osim zatvorenicima, samoizolacija je određena i službenicima zatvora, pravosudnim policajcima i strukovnim učiteljima.

Nakon saznanja da je koronavirus ušao u zatvor, testirani su svi policijski službenici te jedan pravosudni policajac koji je došao u kontakt sa zaraženim. Dio zaposlenika je dakako završio u samoizolaciji, no zatvor i dalje funkcionira, tvrde.

“U odnosu na stanje sigurnosti i općenito funkcioniranje Zatvora, preraspodjelom službenika osiguran je normalan rad i svakodnevno funkcioniranje”, rekli su iz Ministarstva pravosuđa i uprave za 24 sata.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.