Ilustracija Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

KORONA U KBC SESTRE MILOSRDNICE! ZATVARA LI SE BOLNICA? Evo koliko je djelatnika i pacijenata zaraženo

Autor: I.I.

Predstojnik Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice Ivan Milas izjavio je kako je na Klinici zaraženo ukupno 15 djelatnika, odnosno sedam kirurga, sedam medicinskih sestara i fizioterapeutkinja).

Također je na koronavirus pozitivno devet pacijenata, ali nemaju teže simptome bolesti. U samoizolaciji su 24 djelatnika.

“U ponedjeljak će sigurno operacije biti obustavljene kako bi sa sigurnišću utvrdili da je infekcija zaustavljena i prostor dezinficiran. Dnevno imamo od 15 do 20 operacija, što znači 70 do 80 operacija tjedno. Rad će biti otežan i idućih nekoliko dana, ali u dogovoru s ravnateljem bolnice u tijeku je reorganizacija ili će se pacijenti prevoziti na operacije u druge bolnice ili će drugi liječnici dolaziti nama”, objasnio je za Dnevnik HTV-a.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je da je pozitivno pet operiranih pacijenata koji su za sada stabilno, pet neoperiranih pacijenata, pet medicinskih sestara, dvije instrumentarke, jedan fizioterapeut, osam kirurga, jedan otorinolaringolog.

Potvrdio je da je zbog pet oboljelih kirurga zatvoren Odjel abdominalne kirurgije, a zaražena je i jedna fizioterapeutkinja.

No do zatvaranja bolnice neće doći, kako napominje, te operacijski program neće biti ugrožen jer će se napraviti reorganizacija i premještanje kirurga s drugih odjela.

Dodao je da je ovaj tjedan razgovarao i s ministrom zdravstva Vilijem Berošem o podijeli na A i B timove.




Istaknuo je da su za preglede u najavljenim terminima koji nisu hitni pacijenti zamoljeni da ne dolaze.

Autor:I.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.