Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

JEDINA ŽUPANIJA S PREKO STO NOVOZARAŽENIH: Ova regija pretekla je i županiju s najvećom incidencijom

Autor: Matea Vidić/Hina

Prema posljednjim informacija stožera civilne zaštite, Dubrovačko-neretvanska županija trenutno ima najveću incidenciju, no donedavno je to neslavno mjesto držala Splitsko-dalmatinska županija. Upravo taj dio Dalmacije, danas broji najveći broj novozaraženih, a ujedno je i jedina regija s više od sto novozaraženih.

Kako je priopćio županijski stožer, u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježene su 103 covid pozitivne osobe. Nažalost, od posljedica koronavirusa, preminula je 73-godišnjakinja.

​Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, obrađen je 871 test, a od ukupnog broja novooboljelih, 57 osoba su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno ​se ​1462 osob​a nalaz​i u samoizolaciji​, na bolničkom liječenju​ u splitskom KBC-u je 67 na virus pozitivnih osoba, dok ​ih je sedam na respiratoru.​

Usporedbe radi, Dubrovačko-neretvanska županija evidentirala je 79 novih slučajeva zaraze.

Autor:Matea Vidić/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.