Foto: Screenshot

JAKO DOBAR POČETAK ŠKOLSKE GODINE Ravnatelj prvi dan ocijenio emotivnim, ’Ta su djeca izvan škole od ožujka’

Autor: Dnevno

Ukupno je 38 prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj pozitivno na koronavirus, a njih 149 novu je školsku godinu dočekalo u samoizolaciji. Dakako, dobar dio djece do 18 godina, njih 282 pozitivno je na koronavirus, a 2111 u samoizolaciji je. Svi oni propustili su prvi dan školske godine.

No ravnatelji su danas bili na svojim pozicijama. Jedan od njih i Nikica je Mihaljević, ujedno i predsjednik Udruge ravnatelja osnovnih škola koji je za Dnevnik HRT-a otkrio kako ga broj zaražene djece i prosvjetnih djelatnika pomalo i zabrinjava.

“Iako ne bih rekao možda da sam iznenađen s obzirom na to da prateći situaciju u zadnje vrijeme u Hrvatskoj imamo popriličan broj zaraženih”, rekao je.

Ipak, današnji je školski dan, procjenjuje, prošao jako dobro.

“Rekao bih da je situacija sigurno bila bolja nego što je izvan škole situacija koju vidim svakodnevno na svakom koraku. Naravno, prvi dan je škole, emocije su tu, i nemoguće je bilo, pogotovo kod manjih učenika, sakriti emocije, a i kod većih učenika. Pazite, ne zaboravite, oni su od ožujka izvan škole”, istaknuo je.

U Hrvatskoj danas 117 novozaraženih koronavirusom, preminule tri osobe: Čak tri županije bez novih slučajeva zaraze




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.