Screenshot

IZ RUSIJE S LJUBAVLJU: 80 posto Putinove pomoći Italiji je potpuno beskorisno!

Autor: dnevno

Osamdeset posto pomoći koje je Rusija poslala Italiji je „beskorisno“, izvijestila je talijanska Stampa, pozivajući se na izvore iz visokih političih krugova.

Nakon što su ruski predsednik Vladimir Putin i talijanski premijer Giuseppe Conte razgovarali prošle subote, Rusija je poslala 60 respiratora i 100 virologa i epidemiologa u Italiju, a snimka ruskih vojnih kamiona na putu iz Rima ka centru epidemije u Bergamu proteklog tjedna je kružila internetom.

„Osamdeset posto ruske pomoći skoro uopće ne koristi Italiji, ili je potpuno beskorisno, ovo nije ništa više od povoda“, rekao je neimenovani izvor za list, dodavši da je riječ o opremi za dezinfekciju, poljskom laboratoriju za sterilizaciju i kemijsku prevenciju i sl.

U svijetu više od 785 tisuća oboljelih! Po broju mrtvih prednjače Italija, Španjolska i Kina

Izvori Stampe tvrde da Putin paketom “Od Rusije s ljubavlju” zapravo “koristi geopolitičke i diplomatske šanse”, a da je Conte primio pomoć kako bi osigurao dobre osobne odnose s Moskvom.

Ruski veleposlanik u Italiji Segej Razov odbacio je pisanje Stampe i okarakterizirao tvrdnje kao “perverzne“.




„Takve tvrdnje su proizvod perverznog uma. Nesebična želja da se pomogne prijateljima u nevolji doživljena je kao podmukla“, rekao je Razov za RIA novosti, agenciju lojalnu Kremlju.

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.