FaH

Indija zabilježila rekordnih 28 tisuća dnevnih slučajeva!

Autor: Daniela Delale

Indija je u nedjelju zabilježila rekordni dnevni broj novozaraženih koronavirusom – njih 28,637.

Time je broj sveukupno zaraženih narastao na 849 tisuća, s 22,6 tisuće smrtnih slučajeva, od kojih 551 u subotu.

Pozitivna vijest je da je broj oporavljelih narastao na gotovo 63 posto, što znači da je izliječeno više od 500 tisuća pacijenata, objavilo je ministarstvo zdravlja.

Širenje zaraze Indijom ubrzalo se proteklih mjeseci zbog ublažavanja restriktivnih mjera. Samo u posljednja četiri dana zaraženo je 100 tisuća ljudi.

Ministar vanjskih poslova Subrahmanyam Jaishankar tvrdi kako je Indija donijela dobre odluke u borbi protiv pandemije, odgovarajući na kritike upućene vladi u nošenju s tom krizom.

„U našem slučaju, prepoznavši svoje sposobnosti i ograničenja odlučili smo se snažno osloniti na socijalno distanciranje“, rekao je u subotu.

Jaishankar priznaje kako je broj novozaraženih velik, no „ne u odnosu na sveukupnu populaciju“.




Indija, zemlja s 1,3 milijardi stanovnika, čini 12 posto trenutno zaraženih koronavirusom, a očekuje se da će broj i dalje rasti.

Time je Indija najpogođenija država na svijetu nakon SAD-a i Brazila.

U Brazilu više od tisuću umrlih zbog koronavirusa, u Španjolskoj čak 100 žarišta!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.