HZJZ objavio upute za noćne klubove: Posjetiteljima će se na ulazu mjeriti temperatura!

Autor: dnevno

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je niz uputa za rad noćnih klubova, a u cilju zaštite djelatnika i posjetitelja u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom u Hrvatskoj.

Noćni će klubovi tako morati postaviti obavijest o obavezi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjere održavanja razmaka na ulazu u prostor kluba ili neposredno nakon ulaza u klub.

Posjetiteljima, izvođačima i zaposlenima u klubu mora biti dostupna dezinfekcija ruku.

Za čaše, posuđe i ostale predmete, HZJZ preporučuje da se ne dijele s drugim osobama.

U zatvorenom prostoru je preporučeno nošenje maski na licu.

Posjetiteljima i zaposlenima će se prije ulaska u klub mjeriti tjelesna temperatura. Ako je viša od 37,2 stupnja te ako se osoba osjeća bolesno ili ima neke od simptoma treba se javiti liječniku obiteljske medicine i ne ulaziti u noćni klub.

Broj posjetitelja u noćnom se klubu ograničava na nekoliko načina – stolovi se mogu rasporediti na način da gosti budu udaljeni 1,5 metar, a organizator s obzirom na veličinu kluba određuje koliko posjetitelja može istovremeno boraviti u prostoru. Preporuka je da se rad kluba organizira na otvorenom, ako je to moguće.

Plesni podij u funkciji prostora za ples nije dozvoljen. Na prostoru plesnog podija preporučuje se da se postave stojeći stolovi tako da gosti budu udaljeni međusobno najmanje 1,5 metar.

Od 27. svibnja u zatvorenim je prostorima dozvoljen boravak do 100 ljudi, na otvorenom 300. Od 15. lipnja, u zatvorenom prostoru bit će dozvoljen boravak 200 ljudi, na otvorenom do 500. A od 1. srpnja, u zatvorenom prostoru bit će dozvoljen boravak do 350 ljudi, dok će na otvorenom moći biti do 1000 ljudi. Rad je potrebno organizirati u smjenama. Prostor kluba potrebno je prozračivati uz redovito čišćenje površina poput rukohvata, radnih površina i sličnog.

HZJZ definirao koliko se ljudi smije okupiti u zatvorenom, a koliko na otvorenom prostoru

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.