FOTO: Pixsell

HZJZ liječnicima i sestrama nalaže da žive po sistemu: kuća – poso’? Ustavni stručnjak potvrdio: ‘To je apsolutno protuustavno!’

Autor: dnevno, e.p.

HZJZ je u ožujku objavio “Protuepidemijske mjere za zdravstvene ustanove, djelatnike i posjetitelje”.

Doktor, čiji su podaci poznati redakciji, potvrdio nam je da su te mjere i dalje na snazi.

“Ma to i dalje vrijedi, ali meni ne pada na pamet toga se pridržavati”, rekao nam je doktor.

FOTO: Screenshot/hzjz

U mjerema se, između ostalog, nalaže sljedeća točka: “Svim zdravstvenim radnicima nalaže se ograničavanje kretanja u privatnom životu, osim dolazaka i odlazaka na posao, te izlaske izvan kuće u slučajevima nužnog održavanja funkcioniranja vlastitog domaćinstva”.

To bi, prema našem shvaćanju, doslovno moglo značiti da bi neki zdravstveni djelatnik kršio protuepidemijske mjere propisane od HZJZ-a ako bi odveo dijete u školu, na trening, ako bi otišao popiti kavu, posjetiti roditelje i slično.

Također je upitno i, ako je baš morala biti donesena takva mjera, na koji se način provjerava zdravstvene djelatnike u “privatnom životu”?

PROTUUSTAVNA MJERA?

Kontaktirali smo ustavnog stručnjaka Doc. dr. sc. Matu Palića koji je ostao pomalo osupnut da je takva mjera i dalje na snazi.

“Ma to je apsolutno protuustavno”, rekao je Palić.

Ustavni stručnjak upozorio je da je to samo još jedna u nizu vrlo upitnih mjera.

“To vam je školski primjer nesrazmjernosti u donošenju mjera”, jasan je bio Mato Palić.

Poslali smo upit HZJZ-u te čekamo njihov odgovor stoje li i dalje iza ove sporne točke iz protuepidemijskih mjera, na koji način kontroliraju zdravstvene djelatnike u njihovo privatno slobodno vrijeme i dokad će mjere biti na snazi.

Čekamo njihov odgovor.

Protuepidemijske mjere možete pročitati OVDJE.

NOVE MJERE U SABORNICI: Karolini Vidović Krišto ovo se neće svidjeti, no od sada će u Saboru MORATI nositi masku!

 

 

Autor:dnevno, e.p.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.