Mario Zilec/ Kronike VG

HRVATSKI ZAŠTITARI U OPASNOSTI: Nemaju nikakvu zaštitnu opremu te su direktno izloženi Korona virusu

Autor: Dnevno

Nakon pojave koronavirusa u Hrvatskoj, mnogi su se zapitali koje se mjere poduzimaju kako bi se spriječilo širenje istog.

Naime, svjedoci smo kako su primjerice učitenici koju su bili na putovanju u Italiji pušteni u školu, mnogi koji su putovali posljednjih mjesec dana nisu imali apsolutno nikakvih problema niti su bili posebno pregledavani u zračnim lukama.

Upravo u zračnim lukama pojavio se problem koji je na svojim stranicama podijelio ”Zaštitarstvo RH – zaštitarski oglasnik”. Kako navode u svojoj objavi, javio im se veliki broj djelatnika iz zaštitarske djelatnosti koji tvrde kako ni na koji način nisu zaštićeni od potencijalne zaraze korona virusom, a prvi su na udaru putnika koji dolaze iz različitih dijelova svijeta.

”Naše kolegice i kolege koji rade na dočeku i pregledu putnika i prtljage u zračnim lukama žale se da nemaju nikakvu zaštitnu opremu te da su direktno izloženi Korona virusu.
Nakon dolaska putnika oni su prvi na udaru.”

”Što će sindikati poduzeti po tom pitanju?”, upitali su se djelatnici zaštitarstva.

Postoji velika mogućnost da upravo ovi djelatnici nastave širiti virus najprije unutar svojih obitelji a potom i svim drugim dijelovima kojima se kreću, ukoliko je istina kako se putnici ne provjeravaju, a djelatnici u zračnim rukama rade potpuno nezaštićeni.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.