twitter

Hrvatski poslodavci upozoravaju: Važno je osigurati poseban status veledrogerijama!

Autor: Daniela Delale

Koordinacija veledrogerija Hrvatske udruge poslodavaca smatra kako veledrogerijama treba osigurati poseban status i prioritet koji će omogućiti pristup dobavljačima i svim zdravstvenim ustanovama u bilo kakvim okolnostima.

“U kriznim situacijama, kao što je i pandemija koronavirusa, važno je osigurati poseban status i prioritet prolaska koji će nam omogućiti pristup dobavljačima i svim zdravstvenim ustanovama u bilo kakvim okolnostima, a sve s ciljem zaštite zdravlja stanovništva”, izjavila je Diana Percač, predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija.

Članovi HUP-ove Koordinacije veledrogerija zadnjih nekoliko dana održavaju kontinuirane tematske sastanke kako bi definirali ključne mjere za osiguranje opskrbe hrvatskih bolnica, ljekarni i pacijenata neophodnim lijekovima i medicinskim proizvodima.

“Veledrogerije ulažu maksimalne napore kako bi redovitom opskrbom lijekova i medicinskih proizvoda omogućile normalno pružanje zdravstvene skrbi svim pacijentima. Jučerašnjim pljeskom odano je priznanje zdravstvenim radnicima i svima onima koji rade na suzbijanju širenja virusa, na čemu im i mi zahvaljujemo i čestitamo, a svojim društveno odgovornim ponašanjem činimo sve kako bismo pridonijeli sprečavanju širenja zaraze te istovremeno osigurali sigurnost zdravstvenog sustava”, rekla je Percač.

Kažu kako kontinuirano rade na osiguravanju prolaza prometu lijekova prema svim zdravstvenim ustanovama u cilju zaštite zdravlja stanovništva, kojeg također ovim putem pozivaju na solidarnost i društvenu odgovornost, posebno prema najranjivijim skupinama društva.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.