Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

HRVATSKA IMA I TREĆI SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM! Pacijent se nalazi u Rijeci!

Autor: Dnevno

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, dokazan je treći slučaj zaraze novim koronavirusom, javili su danas iz Stožera civilne zaštite RH.

Radi se o muškarcu koji radi u Parmi u Italiji. Muškarac je smješten u bolnici u Rijeci.

”Pacijent se očito zarazio u Italiji. Provedena je dijagnostika u Infektivnoj klinici. On će biti u izolaciji do ozdravljenja. Bolest je blagog tipa”, kazao je za RTL Danas Krunoslav Capak, ravnatelj

Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ). I njegova kći bit će testirana na bolest, te ide u izolaciju. “Mi već sad znamo da ima kćer kod kuće koja ima temperaturu. Poduzet će se sve što treba u

ovom slučaju napraviti”, potvrdio je Capak. Ostali ukućani, s kojim je pacijent bio u kontaktu, bit će stavljeni pod epidemiološki nadzor.

“Takve osobe se trebaju izolirati koliko je to u kućnim uvjetima moguće. Kontakt s osobom koja je pod nadzorom treba izbjegavati.”

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu Alemka Markotić u Dnevniku Nove TV kazala je da je zaraženi muškarac iz Rijeke u dobrom stanju. ”Stabilno je, ima blaže simptome u smislu kašlja i temperature. Nema upalu pluća i nema težih naznaka bolesti”, rekla je. Otkrila je da riječ o mlađem muškarcu, pa se očekuje da bi trebao brzo ozdraviti.




Markotić je rekla i da je su zaražena braća iz Zagreba u dobrom stanju. ”Danas sam razgovarala s obojicom. Dobro su, zadovoljni su tretmanom. Nema pogoršanja i očekujemo da će kroz nekoliko dana sve biti u redu”, kaže ravnateljica Klinike. Dodala je i da se tijekom noći očekuje ponovljeni nalaz djevojke jednog od mladića.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.