Foto:Damir Spehar/PIXSELL

Glasnogovornik slovenske vlade: Strani mediji se pitaju namješta li Hrvatska brojke o koroni? Ubrzo će na CRVENU LISTU!

Autor: A.K.

Austrijski i njemački mediji pitaju se namješta li Hrvatska brojke o zaraženima od korone, tvrdi glasnogovornik slovenske vlade, Jelko Kacin za slovenski portal 24ur.

Brine ga i to što Hrvatska nove mjere za suzbijanje koronavirusa planira uvesti tek nakon 20. kolovoza, a po njemu je to prekasno s obzirom na to da će turistička sezona tada biti pri kraju.

Jučerašnji porast novozaraženih koronavirusom u Sloveniji Kacin je opisao kao “drastično pogoršanje” epidemijske slike, ali vjeruje da će se taj skok novooboljelih uskoro smanjiti te ustvrdio kako će vlada na temelju tih podataka morati poduzeti nove mjere.

Dodao je i kako se slovenski građani odgovorno ponašaju za vrijeme cijele epidemije, pa tako i na godišnjem odmoru. Za porast broja oboljelih u Njemačkoj, Austriji i Češkoj optužuje Hrvate jer, kako kaže, većina turista u Hrvatskoj upravo je iz tih zemalja.

Upravo zbog uspješne hrvatske sezone Kacin sumnja u relevantnost podataka koje hrvatska vlast pušta o novozaraženim osobama od koronavirusa te nagovještava da će se Hrvatska ubrzo naći na crvenoj listi.

Alemka Markotić: ‘Kako ćemo najesen razlikovati gripu od covida? Klinički teško’




SRAMOTNO PONAŠANJE TURISTA: ‘Miči te ručnike, ženo! Mi smo ostavili svoje još jučer!’




Autor:A.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.