Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DVIJE HRVATSKE ŽUPANIJE UVODE JOŠ STROŽE MJERE: Obustavljaju se javna događanja, a umirovljenike poziva da ne koriste javni prijevoz

Autor: Andrej Jelušić

Dvije hrvatske županije, Varaždinska i Primorsko-goranska uvode nove, strože mjere u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusa.

U Primorsko-goranskoj županiji se zabranjuju posjeti domovima za starije, preporuča se da na profesionalnim umjetničkim izvedbama ne bude više od 50 osoba, starijim osobama se preporučuje da ne koriste javni prijevoz od 6 do 8,30 sati.

Sve nove mjere možete pronaći ovdje.

U Varaždinskoj županiji uvedene su još strože mjere. Zabranjuju se sva javna događanja s više od 25 osoba, obustavljaju sva javna događanja u zatvorenom, privremeno se obustavljaju profesionalne umjetničke izvedbe, izložbe i sajmovi.

Nadalje, donesena je preporuka da se sve sjednice lokalne, mjesne i regionalne samouprave na području županije provode putem videoveze.

Preporučuje se da se privatna okupljanja ograniče na članove najviše dva kućanstva. Sve trgovine moraju ograničiti broj kupaca tako da za svakog bude osigurano najmanje 10 m2 površine. Na ulazima u trgovačke centre obvezno je mjerenje temperature, zabranjuju se posjeti domovima za starije te izlasci korisnika izvan dvorišta.

Sve nove mjere možete pronaći ovdje.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.