Foto: Dejan Rakita/PIXSELL/ilustracija

DRASTIČNO PORASTAO BROJ ZARAŽENIH! Ovo najveće otočno mjesto u Hrvatskoj strahuje od velikog širenja virusa

Autor: Ana Korenić

Nakon rođendanske proslave prije deset dana u Salima na Dugom otoku na kojoj su bile zaražene osobe, broj novooboljelih u tom najvećem otočnom mjestu drastično je porastao.

Županijski Stožer civilne zaštite Zadarske županije u ponedjeljak je izvijestio da su u Salima 32 nova slučaja zaraze. Ukupan broj aktivnih slučajeva u toj općini od svega 1.700 stanovnika popeo se na 41.

“U Salima je 38 ljudi zaraženo, dok ih je dvoje u Žmanu i jedna osoba u Zaglavu. Sigurno se dio transmisije virusa dogodio zbog organizirane rođendanske proslave, no dio zaraženih nije bio na proslavi već se zaraza pojavila i u obrazovnim ustanovama”, rekao je za Zadarski.hr Zoran Morović, načelnik općine Sali.

“Pitanje je zapravo gdje se prvo pojavila zaraza i odakle se počela širiti. Dio zaraženih zasigurno dolazi s rođendanske proslave, ali za drugi dio zaraženih još uvijek nismo sigurni. Epidemiološki tim će i u utorak stići u Sali jer smo ih zamolili da testiraju i korisnike Doma za starije i nemoćne”, dodao je.

Nada se da se misna slavlja neće održavati u narednim danima, a sve u cilju zaustavljanja širenja koronavirusa.

“Kao što je vidljivo iz današnjih podataka, na području Općine Sali došlo je do lokalne transmisije virusa, prije svega zbog nepoštivanja preporučenih protuepidemijskih mjera. Stožer Civilne zaštite Zadarske županije je na molbu Stožera civilne zaštite općine Sali poslao mobilni tim koji je testirao veći broj stanovnika sa sumnjom na infekciju koronavirusom te je ustanovljeno da je u dva dana 39 tamošnjih stanovnika pozitivno na COVID-19”, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.




Autor:Ana Korenić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.