Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

DOGOVORI STOŽERA OČEKIVANI SU? Načelnik županijskog stožera: ’Ljudima je već dosta restrikcije’

Autor: Matea Vidić/Hina

Nakon sastanka stožera civilne zaštite, epidemiologa i ministara, Vili Beroš, ministar zdravstva, otkrio je kako se razmišlja o otvaranju teretana, povratku učenika osmih razreda u školske klupe, ali i o otvaranju kafića, u smislu da im se dopusti prodaja za van.

Takav razvoj situacije za Hinu je prokomentirao jedna od glasnijih “protivnika” epidemioloških mjera, načelnik istarskoh Stožera civilne zaštite, Dino Kozlevac. On u konačnici zapravo traži samo veću ulogu županijskih stožera u donošenju odluka.

“Sve što je dogovoreno na tragu je naših očekivanja. Situacija je osjetljiva, mi ćemo i dalje bili u stalnoj komunikaciji s nacionalnim Stožerom civilne zaštite te vjerujemo da će uskoro doći barem do popuštanja onih mjera koje su vezane uz teretane, sportske centre i treninge na otvorenom, što je jasno potvrdio i ministar zdravstva”, govori pa dodaje kako i dalje moramo biti vrlo oprezni, pratiti situaciju u okruženju i ne zaletavati se s nekim odlukama.

“Sve to i činimo, pratimo sve što se zbiva oko nas, međutim neke mjere moramo pomalo olakšati. Ljudima je već dosta restrikcije, to već postaje psihološko pitanje, a ne samo epidemiološko, ljudi su naprosto umorni”, smatra.

Osvrnuvši se na zahtjev istarskog Stožera civilne zaštite da “od 1. veljače samostalno, neovisno o Nacionalom stožeru, donosi odluke o mjerama”, načelnik govori kako je svjestan osjetljivosti iste.

“Mi smo od veljače do sada vjerodostojno, stručno i na vrijeme procjenjivali i donosili ispravne odluke. Smatramo da imamo vrhunske epidemiologe i da možemo na najbolji način procijeniti na terenu stanje i donositi adekvatne odluke, naravno u suradnji s Nacionalnim stožerom. Međutim, shvaćamo da je nacionalnom Stožeru teško samo jednoj županiji dopustiti da samostalno donosi odluke”, zaključuje.




Autor:Matea Vidić/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.