Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

ĐIKIĆ ZABRINUT: ‘Broj zaraženih nas ne pokazuje u dobrom svjetlu u Europi, a rezultati ruskog cjepiva su impresivni’

Autor: D.R.

Povećani brojevi zaraženih, ali i umrlih, ne pokazuju nas u dobrom svjetlu u Europi“, izjavio je naš znanstvenik Ivan Đikić za Dnevnik Nove TV.

Komentirao je i sve strože mjere, a njegovo je mišljenje da su trebale biti i ranije uvedene.

“Mislim da je Nacionalni stožer postao puno oprezniji u iznošenju podataka prema javnosti pa javnost bolest može percipirati ozbiljnu kao što i jest”, napomenuo je.

Upitan je i za mogućnost da uskoro dobijemo cjepivo. Optimist je, smatra da je svijet blizu toga.

Imate osam cjepiva koja napreduju u kliničkim istraživanjima. To je vrlo pozitivan rezultat pa i ovo rusko, za koje smo bili kritičnog mišljenja dok nisu bili objavljeni podaci. Prošlog tjedna su objavljeni u Lancetu i uistinu su impresivni podaci o stvaranju antitijela kod pacijenata. No sama registracija je prerana”.

Smatra da se obustava testiranja cjepiva u Oxfordu ne mora nužno shvatiti kao loša vijest.

To pokazuje povjerenje u sustav i vjerujem da građani imaju određeno dozu sigurnosti da će cjepiva koje biti djelotvorna i neštetna”, naglasio je.




Pandemija ugrožava živote djece, sve više ih umire zbog otežanog pristupa zdravstvenoj skrbi

DRAMATIČNO STANJE U CRNOJ GORI! Glavni epidemiolog apelira: ‘Poštujte mjere, jer bi moglo doći do novog lockdowna’




Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.