Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

‘CRNA NEDJELJA’! Novooboljela 2421 osoba, osam preminulih. Najviše zaraženih u Zagrebu

Autor: Sanja Plješa

Danas je najgori dan do sada! Najviše je novozaraženih njih 2421, osam osoba je preminulo, podaci su Nacionalnog stožera.

U Gradu Zagrebu evidentirano  je čak njih 976 novooboljelih od koronavirusa.

Nacionalni stožer danas objavljuje nove, pooštrene epidemiološke mjere koje stupaju na snagu od ponedjeljka, 26. listopada.

Prema nekim informacijama, nove mjere će ići prema smanjivanju broja ljudi u javnim okupljanjima, a nastojat će se spriječiti situacije u kojima se zaraza lakše širi među stanovništvom. HZJZ je donio niz preporuka s ciljem da gospodarstvo ne smije stati, te da bolnice moraju funkcionirati.

Kako za sada poručuju mjerodavni, policijski sat nije opcija, kao ni totalni lockdown.

U protekla 24 sata u NZJZ “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 1465 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu je 24. listopada do 20.00 sati zabilježeno 976 novooboljelih osoba (757 sa prebivalištem i 219 osoba s boravištem u Gradu Zagrebu). Služba za epidemiologiju obradila je 337 oboljelih osoba. Od navedenog, 199 je od prethodnih dana, a 138 osoba od 24. listopada. Mjera samoizolacije izrečena je za 527 osoba.  

Od 337 obrađenih pozitivnih osoba: 107 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti COVID + osoba, kod pet je moguće izlaganje ne obiteljskim svečanostima i okupljanjima. Jedna je osoba stigla iz BiH, kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti, 15 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije, a za 30 osoba obrada je još u tijeku. Kod osam osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod jedne tijekom hospitalizacije, a kod jedne je osobe moguća izloženost prilikom izlaska.




Na obradu ukupno čekaju 1854 osobe.

U tri doma za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 13 korisnika i jedne zdravstvene djelatnice, a jedan je korisnik, na žalost, preminuo tijekom hospitalizacije.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod sedam učenika, jednog nastavnika i jedne kuharice osam osnovnih škola te 30 učenika 14 srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 92 učenika i tri nenastavna djelatnika osnovnih te za 652 učenika srednjih škola. U karanteni Grada Zagreba nalazi se 25 osoba.




U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan su 83 novooboljele  osobe od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o trideset i šest osoba s područja grada Kutine, osamnaest osoba s područja grada Petrinje, četrnaest osoba s područja grada Siska, dvanaest osoba s područja grada Popovače, jednoj osobi s područja grada Novske, jednoj osobi s  područja grada Gline i jednoj osoba s područja općine Martinska Ves.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata zabilježena su 2242 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9745. Među njima je 731 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 52 pacijenta. Preminulo je 16 osoba.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 329 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 47 novozaraženih osoba s područja županije.

Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima (Rijeka (27), Zagreb (2), Republika Slovenija (3), Republika Italija (1)). Za sedam osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, ili o bliskom kontaktu s već poznatom pozitivnom osobom, a u 7 slučaja je u tijeku epidemiološka obrada.

Izliječeno je 7 osoba. Trenutno je 211 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 606 osoba.

U protekla 24 sata evidentirano je 120 novih osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije pozitivnih na koronavirus.

Radi se osobama s prebivalištem na području sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (5), Grad Krapina (15), Grad Oroslavje (5), Grad Pregrada (11), Grad Zabok (6), Grad Zlatar (7), Općina Bedekovčina (6), Općina Budinšćina (4), Općina Desinić (12), Općina Đurmanec (6), Općina Hum na Sutli (7), Općina Jesenje (2), Općina Konjščina (2), Općina Krapinske Toplice (6), Općina Kumrovec (1), Općina Lobor (3), Općina Mače (1), Općina Marija Bistrica (4), Općina Mihovljan (1), Općina Novi Golubovec (1), Općina Petrovsko (2), Općina Radoboj (4), Općina Sveti Križ Začretje (3), Općina Tuhelj (1), Općina Veliko Trgovišće (2) i Općina Zlatar Bistrica (3).

Pristiglo je i 166 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 401 uzorak.

Ozdravilo je dodatnih 38 osoba te ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 748. U samoizolaciji se nalazi 1.397 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 140 slučajeva zaraze koronavirusom, 124 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 526 osoba, a ukupno je testirano 11.647 osoba.

Na posljednjem testiranju obrađena su 134 uzorka, od kojih je 17 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba, kao i svih suspektnih osoba.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o deset muških i šest ženskih osoba iz Dubrovnika (njih 13 ima utvrđenu ep. vezu), sedam muških i jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke (tri osobe imaju utvrđenu ep. vezu), tri muške i dvije ženske osobe iz Smokvice (za sve utvrđena ep. veza), tri ženske osobe iz Konavala, dvije ženske osobe iz Vela Luke te jednoj muškoj osobi iz Dubrovačkog primorja kao i jednoj muškoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Izliječeno je dvadeset osoba osoba: deset iz Dubrovnika, osam iz Metkovića te po jedna iz Konavala i Ploča.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 19 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 164 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 18 095 uzoraka.

U samoizolaciji su 774 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 89 slučajeva kršenja samoizolacije.

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, danas je na području te županije evidentirano 60 novozaraženih osoba koronavirusom, od ukupno 569 testiranih.

U posljednja 24 sata ozdravilo je 26 osoba, tako da je trenutno u PGŽ 566 aktivnih slučajeva pozitivnih na Covid 19. U skupini novozaraženih i danas dominira radno aktivno stanovništvo i studentska populacija, a samo je 5 djece školskog uzrasta i dvoje umirovljenika.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8,00 sati, u posljednja 24 sata je  51  nova pozitivna osoba na COVID-19 (11 osoba iz Vinkovaca, 5 iz Vukovara, 5 iz Županje, 5 iz Ilače, 4 iz Ivankova, 3 iz Gradišta, 2 iz Jarmine, 2 iz Rokovaca, 2 iz Tovarnika, 1 iz Andrijaševaca, 1 iz Borova, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Bršadina, 1 iz Donjeg Novog Sela, 1 iz Markušice, 1 iz Pačetina, 1 iz Rajevog Sela, 1 iz Slakovaca, 1 iz Starih Jankovaca, 1 iz Tordinaca i 1 s boravištem izvan županije). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1574, od kojih je 1205 osoba izliječeno, a ukupno je 20 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 25 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirana je 221 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 15830. U samoizolaciji na području županije je 1070 osoba.  Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 radnika iz sustava zdravstva (4 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 5  nezdravstvenih radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 44 radnika (11 liječnika, 21 medicinska sestra/tehničar, 1 drugi zdravstveni radnik i 11 nezdravstvenih radnika).

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno 10 novih slučaja bolesti COVID-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

U OB Koprivnica preminula je jedna osoba iz opće populacije  s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi starije životne dobi koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet i liječila se uz potporu mehaničke ventilacije.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 140 slučajeva  bolesti COVID-19,  sedam osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 452 slučajeva bolesti COVID-19.

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji evidentirano je 89 novih slučajeva  zaraze virusom SARS-CoV-2. Epidemiološka obrada u tijeku. Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 979 osoba.

Na bolničkom liječenju u OB Karlovac se nalazi 42 pacijenta, 2 osobe su na respiratoru, 2 su otpuštene na kućno liječenje te su 3 novoprimljena. U samoizolaciji se prema upisanim podacima nalazi 88 djelatnika OB Karlovac. Na COVID odjelu u OB Ogulin se nalazi 14 pozitivnih pacijenata. U samoizolaciji se nalazi 49 djelatnika OB Ogulin (6 liječnika, 4 spremačice, ostali broj čine medicinske sestre i tehničari). U samoizolaciji se nalaze 547 osoba.

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 36 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; 17 korisnika i 3 djelatnika Cvjetnog doma u Šibeniku, tri osobe s prebivalištem na području Šibenika, pet osoba s prebivalištem u Kninu, dvije iz Skradina, te po jedna osoba iz Bilica, Pirovca i Vodica. Većina oboljelih su kontakti već poznatih oboljelih osoba. Tri osobe su pozitivne na SARS-CoV-2 virus iz drugih županija koje borave na području Šibensko-kninske županije. 

Na žalost, na odjelu infektologije šibenske bolnice danas je preminula još jedna osoba. Riječ je o devedesetdvogodišnjem muškarcu s područja grada Vodica. Trenutno je 118 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Osam osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. 

U posljednja 24 sata uzorkovano je 32 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 291 osoba.

Na području Zadarske županije 13 je novooboljelih osoba od koronavirusa. 10 novooboljelih osoba je sa područja Grada Zadra te po jedna sa područja Biograda, Pakoštana i Sv.Filipa i Jakova. Među novozaraženima je 9 ženskih i 4 muške osobe i svi su srednje i mlađe životne dobi.  Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 229 uzoraka, a u samoizolaciji i izolaciji je 560 osoba. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 11 bolesnika od kojih je 2 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici Biograd na Moru hospitalizirano je 3 bolesnika oboljelih od koronavirusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednja 24 sata je 149 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima u gradovima najviše je – 29 osoba u Velikoj Gorici, 21 u Samoboru, 20 u Dugom Selu, 13 u Svetom Ivanu Zelini, 7 u Svetoj Nedelji, 12 u Zaprešiću, 10 u Jastrebarskom.  Među općinama najviše ih je – 11 u Rugvici, sedam u Brdovcu i  četiri u Bistri.

 U posljednja 24 sata u Županiji je sedam osoba izliječeno. Trenutno je aktivan 1321 slučaj.

Samoizolacija je propisana dijelu učenika tri razreda osnovne škole na području Samobora zbog pozitivnog djelatnika, dijelu učenika tri razreda te 7 djelatnika Srednje škole u Samoboru zbog pozitivnog djelatnika, dijelu učenika i jednom  djelatniku osnovne škole na području Dugog Sela zbog pozitivnog djelatnika, učenicima tri razreda osnove škole na području Velike Gorice zbog pozitivnog učenika i djelatnika, jednom razredu srednje škole u Velikoj Gorici zbog pozitivnog učenika i jednom razredu osnovne škole na području Vrbovca zbog pozitivnog djelatnika.

U ovom trenutku u Zagrebačkoj županiji je aktivan 1321 slučaj zaraze koronavirusom.

Iz Županijskog szožera podsjećaju da je  s obzirom na epidemiološku situaciju s više od 1000 aktivnih slučajeva, Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije predložio Nacionalnom stožeru donošenje novih nužnih epidemioloških mjera.

Također, odlučeno je kako će od petka, 23. listopada, Županijski stožer civilne zaštite svim organizatorima društvenih okupljanja na području Zagrebačke županije, bez obzira jesu li u zatvorenom ili otvorenom prostoru, a na kojima se očekuje više od 50 ljudi uskratiti izdavanje suglasnosti. 

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

Od početka pandemije u Županiji je ukupno evidentirano 2130 osoba s Covidom-19, izliječene su 783 osobe, a 26 osoba je umrlo.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 496 uzoraka od kojih je 163 bilo pozitivno na koronavirus. 

Najviše, 61 novooboljela osoba je iz Osijeka, 12 iz Đakova, 10 iz Čepina, a po šest je iz Belišća, Tenje, Višnjavca i Antunovca. Po pet novooboljelih osoba prebivalište ima u Našicama, Donjem Miholjcu i Dalju, a po tri u Belom Manastiru, Valpovu i Josipovcu. Po dvije zaražene osobe zabilježene su u Bilju, Sarvašu, Veliškovicma, Viškovcima, Marijancima i Ivanovcu. Po jedna zaražena osoba zabilježena je u 20 naselja, Aljmaš, Beničanci, Brođanci, Črnkovci, Draž, Đurđenovac, Golinci, Kneževi Vinogradi, Koška, Lug, Paljevina, Piškorevci, Rakotovica, Samatovci, Semeljci, Strizivojna, Šag, Tomašanci, Vardarac, Zmajevac.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u samoizolaciju je stavila 31 kontakt oboljelih osoba, pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 3157 osoba.

U KBC-u Osijek hospitalizirane su 74 osobe oboljele od koronavirusa, a 16 je na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna ženska osoba iz Višnjevca, 1944. godište, a osim COVID-a 19 imala je i niz drugih kroničnih bolesti. 

U Općoj županijskoj bolnici Našice na bolničkom liječenju nalazi se 10 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i to putem dojave na području Osijeka za jednu osobu i dojava se pokazala opravdanom te je utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Napravili su još 41 provjeru osoba u samoizolaciji kod kojih nije bilo kršenja propisane mjere. 

U Brodsko-posavskoj županiji u protekla 24 sata je 59 novooboljelih od Covida-19 s prebivalištem u županiji, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u nedjelju županijski stožer Civilne zaštite.

Iz Županijskog stožera su potvrdili da je ovo najveći broj oboljelih od koronavirusa u jednom danu. U slavonskobrodskoj bolnici umro je 54-godišnji muškarac. Stožer je potvrdio i dva slučaja zaraze koronavirusom osoba koje nemaju prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji, ali su testirane u Slavonskom Brodu.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja je 24 sata zabilježeno 99 novooboljelih osoba od koronavirusa, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije ukupno je obrađeno 526 testova.

Među 99 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije Splita ih je 60, Kaštela i Omiša po šest, po četiri iz Solina, Dugog Rata i Podstrane, troje iz Klisa, dvoje iz Jelse, te po jedan iz Sinja, Trilja, Trogira, Dicma, Marine, Okruga, Pučišća, Segeta, Sutivana i Zadvarja.

“Od ukupnog broja novooboljelih 61 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se 2064 osobe nalaze u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 56 COVID pozitivnih osoba, dok se šest osoba nalazi na respiratoru”, priopćili su iz Stožera. Ovoga tjedna u Splitsko-dalmatinskoj je županiji ukupno novozaraženih 1099 osoba, a dvije muške osobe (77) i (84) u ponedjeljak i subotu umrli su u splitskoj bolnici.

U Varaždinskoj županiji u posljednja je 24 sata evidentirano 110 novozaraženih, a’ izvan pogona’ je gotovo stotinu zdravstvenih djelatnika, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Što se tiče izvora zaraze, u 65 slučaja riječ je o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 45 slučajeva je izvor zaraze nepoznat. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 551, s obzirom da imamo i 41 otpust s kućnog liječenja.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici trenutno su 42 osobe s težom kliničkom slikom, 40 osoba je na kisiku i dvoje ih je na respiratoru, dok je na liječenju kod kuće trenutno 509 osoba.

Stožer je izvijestio i o složenoj situaciji u varaždinskoj Općoj bolnici.  Nakon što su evidentirani novi pozitivni, ali i novi oporavljeni, u Općoj bolnici Varaždin trenutno su 33 pozitivna djelatnika i dodatni 61 djelatnika u mjeri samoizolacije.

U tri osnovnoškolske ustanove, jednoj srednjoškolskoj ustanovi te u jednom dječjem vrtiću za više razreda i grupa određena je mjera samoizolacije.

U Varaždinskoj županiji u samoizolaciji je trenutno ukupno 1.818 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku, što znači da nisu još kontaktirani svi kontakti pozitivnih i nisu svi evidentirani u Centralnom repozitoriju podataka, priopćio je Stožer.

U protekla 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 56 novooboljelih osoba s područja je grada Bjelovara, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

S područja općine Rovišće devet je novooboljelih, po dvije novooboljele osobe s područja su gradova Garešnica i Daruvar te općine Nova Rača, a po jedna novozaražena osoba s područja je gradova Grubišno Polje i Čazma te općina Dežanovac, Štefanje, Veliki Grđevac, Hercegovac i Ivanska.

Među oboljelima je i osam korisnika privatnog doma za starije osobe na području Bjelovara, a tri novozaražene osobe korisnici su privatnog doma za starije osobe na području općine Rovišće. Riječ je o domovima u kojima je već bilo pozitivnih osoba na COVID-19, napominju iz Stožera.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trenutno je 257 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji se nalaze 953 osobe.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata obavljeno je testiranje 268 osoba od čega su evidentirane 82 pozitivne osobe u Međimurskoj županiji. Još 3 osobe su testirane u drugim zdravstvenim ustanovama na području Republike Hrvatske, te 1 osoba testirana izvan Republike Hrvatske, pa se statistički vodi 86 osoba pozitivnih na virus COVID 19. Ozdravilo je 37 osoba. U mjeri samoizolacije se trenutno nalazi 1 415 osoba. Do sada je ukupno uzeto 11 646 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 30 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od kojih je još uvijek jedna osoba na respiratoru. 

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 14 je novooboljelih osoba od COVID-19 te je jedna osoba preminula. Šest oboljelih osoba je s područja Gospića, 4 oboljele osobe s područja Novalje,  2 s područja Perušića te po jedna osoba s područja Otočca i Udbine. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U OB Gospić preminula je osobe starije životne dobi (90 godina) preminula osoba je korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije te su uz potvrđeni virus COVID-19 imala i niz kroničnih bolesti. Ukupno je oboljela 451 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 176 aktivnih slučaja, 257 osoba je  izliječeno te 18 osoba preminulo. 

U posljednja 24h provedeno je testiranje nad 32 osobe. Pod aktivnom nadzorom/mjerom samoizolacije je ukupno 573 osobe, u posljednja 24h na području PU ličko-senjske utvrđena su dva (2) kršenja mjere samoizolacije, u vezi čega su Državnom inspektoratu proslijeđene Obavijesti o počinjenom prekršaju.

Nadalje, 24. listopada na području općine Perušić je utvrđeno jedno (1) kršenje – prekoračenje radnog vremena ugostiteljskih objekata (postupali službenici – inspektori civilne zaštite). 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.