Foto: Matija Habljak/PIXSELL

COVID-19 ODNIO JOŠ JEDAN MLADI ŽIVOT: U OB Zabok preminuo 22-godišnjak

Autor: Matea Vidić

Od covida-19 danas je preminulo 56 osoba, najviše do sada, a među njima evidentiran je i mladić rođen 1998. godine.

U izvješću stožera civilne zaštite RH stoji kako je mladić preminuo u OB Zabok, no kako na konferenciji stožera Krapinsko-zagorske županije o tome nije bilo riječi, upitali smo tamošnji stožer da nam informaciju potvrdi ili opovrgne.

Nakon što su provjerili sve informacije povratno su nas kontaktirali i potvrdili, nažalost, 22-godišnji mladić jest preminuo.

“Radi se o osobi koja je bila kronični bolesnik”, rekli  su nam kratko.

 

Inače, na konferenciji za medije lokalnog stožera načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek izvijestio je kako je na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano 167 novih osoba pozitivnih na koronavirus, dok je preminulo 8 osoba pozitivnih na SARS CoV-2.

“Jučer je testirano 517 osoba, a stotinjak nalaza čekamo koji će biti gotovi danas tokom dana. Možemo reći da je oko 35 posto pozitivnih od broja testiranih. U istom razdoblju oporavilo nam se 88 osoba, tako da na današnji dan imamo 1.134 aktivnih osoba i 1.463 osobe u samoizolaciji. Ono zašto nam dan nije dobar i zašto je situacija ozbiljna i alarmantna je da na današnji dan u bolnici imamo 78 pacijenata, a 12 od njih je na respiratoru. Istovremeno imamo 34 lakše pozitivnih pacijenta u Stubičkim Toplicama”, dodao je te izrazio sućut obiteljima preminulih.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.