Ono što rade Jadranki Kosor na razini je ratnog zločina

Autor: Zvonimir Hodak

Crnilo se još više razlilo nad glavom naše Jace nakon njenog ljupkog intervjua u Globusu pod naslovom: 'Ne mogu šutjeti'. I to je onda uzbudilo sve mračne snage u HDZ-u koje su krenule zamračiti I njoj vidik. Prvi se snašao Karamarko odgovorivši joj kako nije prestala govoriti od kada je izgubila unutarstranačke izbore.

Ovo što u HDZ-u sada rade Jadranki Kosor stvarno je na razini ratnog zločina! Kao i 'dragi Ivo', i ona je doživjela dramatični kopernikanski obrat u svojoj sjajnoj HDZ-ovskoj karijeri. Prošetala se hrvatskom političkom scenom kao manekenka modnom pistom, bila je perspektivni kandidat za zagrebačku gradonačelnicu, sve nas je oduševila svježinom svojih ideja i brojnošću medijskih nastupa u srazu sa gigantom političke misli Stipom Mesićem. Na zadnjim parlamentarnim izborima protivnici su se tresli (od smijeha i) od zaprepaštenja kako sjajan rezultat je HDZ uspio osvojiti. Ponovno je zablistala na unutarstranačkim izborima kad je neočekivano osvojila sjajno treće mjesto. Da je bilo više osjećaja i razbora oko globalne političke slike i da je bio prihvaćen prijedlog njenog mentora Šeksa, Jaca bi bila jedini kandidat za predsjednicu Stranke, ali ni tada nije bilo sigurno bili pobijedila. Jedine izbore na kojima je pokazala svoju nadmoć nad oponentima dobila je u ZG Areni kad je 'dragi Ivo' bježao sa političke scene. Još se sjećam dojmljive slike demokracije u HDZ-u, koja nas je sve ispunila ponosom, kad se hrabri hrvatski muž Ivan Jarnjak obratio prepunoj dvorani s pitanjem: 'Jel’ morti tko protiv?' i odmah zaključio da se nitko ne javlja, dakle, svi su bili za Jacu. Prepuna dvorana je skočila na noge, kao da je u njoj Ivano Balić zabio pobjedonosni gol u utakmici Lige prvaka. U tom sjajnom demokratskom postupku izbora Jaca je postala i predsjednica Stranke i Vlade te je sigurnim korakom, u cipelama koje joj je u Šibeniku kupio Ante Kulušić (Večernji od 15.02.2013.) otšetala napokon u političku povijest.

Međutim, pokazalo se kako ni povijest nije što je nekada bila! Unatoč briljantno odrađenom poslu i poljupcima Borutu Pahoru, i dalje je Jaca ostala predmetom osporavanja hrvatskih jalnuša. Jacina romantična veza s Borutom danas nam omogućuje da mirno i spokojno čekamo 1. 07. 2013. Od svih kombinacija ostale su nam samo dvije: ili ulazimo ili ne ulazimo u EU! Sve me to podsjeća na mog prijatelja koji se voli hvaliti kako ima jako pametnog i dresiranog psa. Kad on baci kamen, pas otrči za njim pa ga ili donese ili ne donese. Ako i uđemo u EU, između ostalog zahvaljujući i Jaci i njenoj romansi sa Borutom, oduševljenje će nam odmah splasnuti nakon izjave našeg Premijera da “će nas to skupo koštati”. Ostali, u nedostatku diplomatskog rječnika, tvrde grubo kako je naš dogovor sa Slovencima zapravo čista veleizdaja! Super!


Nakon tako sjajne karijere Jadranke Kosor, eto njoj sada oblaka u obliku Karamarka. Sumnja u njezine sposobnosti počela se širiti kao londonska magla. Crnilo ju je oblilo kad je shvatila da, nakon unutarstranačkih izbora, neće dobiti bilo kakvu ozbiljniju funkciju u HDZ-u. Crnilo se još više razlilo nad glavom naše Jace nakon njenog ljupkog intervjua u Globusu pod naslovom: “Ne mogu šutjeti!” Potužila se naša Jaca kako joj u HDZ-u ne daju govoriti, a ona eto ne može šutjeti, i to je onda uzbudilo sve mračne snage u HDZ-u koje su krenule zamračiti i njoj vidik. Prvi se snašao Karamarko odgovorivši joj kako nije prestala govoriti od kada je izgubila unutarstranačke izbore. A što će kad žena sama priznaje da ne može šutjeti! Strašna je to kob! Tipično babska! Protivnici njenog lika i djela odmah su počeli širiti podle informacije da će Jaca zbog intervjua dobiti cipelu iz Stranke. U prvi mah je možda Jaca to shvatila kao priliku da dobije još jedan par novih cipela iz Šibenika od tadašnjeg obožavatelja Ante Kulušića kojemu je svaka njena želja valjda bila zapovijed da ju odmah i ostvari e da bi ju zadovoljio. Kad je uvidjela da se radi o drugačijoj cipeli odmah je počela nizati svima koji su je još mogli slušati sve svoje političke i druge zasluge i velika djela kojima je zadužila Hrvate, državu i HDZ. Naročito duboko ju je pogodilo što su Šeks i Sanader brojne ljude šupirali iz Stranke, čemu se ona valjda I tada oštro suprostavljala, samo u sebi da ne razljuti dragog Ivu i mentora Vladu! Također nas je izvijestila u intervjuu kako je nakon dugog i teškog promišljanja došla ipak do definitivnog zaključka da se pitanje Ljubljanske banke treba riješiti na bilateralnoj osnovi, a ne kao sukcesijsko pitanje. Bolje da je shvatila ikad nego nikad! Kad je, ne trepnuvši, izjavila kako nema pojima da se u Stranci provodila detuđmanizacija, u očima bi joj sigurno svatko vidio da govori istinu i samo istinu (tako joj Bog pomogao!). Pa zapravo i kako bi to ona uopće mogla znati kad je cijelo to vrijeme bila samo potpredsjednica Vlade i zamjenica predsjednika Stranke, a kasnije i predsjednica Stranke i Vlade. U skladu s time niti je išta znala o malverzacijama u Stranci niti o detuđmanizaciji. Zapravo dok ju “dragi Ivo” nije instalirao za predsjednicu Stranke i Vlade izgleda da ta nevina ženica doista nije ništa značila niti u Stranci ni u Vladi i da zato i nije ništa znala. Bit će da je Sanader bio u pravu kad je, predstavljajući je u Areni, rekao da je odlična za predsjednicu Stranke i Vlade jer je na svim sastancima sudjelovala da bi vodila zapisnike. Jedan moj zlobni desničar neki mi je dan, cinično se smiješeći, rekao: “Obzirom na njenu poltronsku izjavu “Kud’ Ivo tud' i ja” trebalo joj je tu želju do kraja ispuniti!” Slažem se! Albert Einstein je rekao: “Nikada ne prekidaj ženu koja šuti!”.

Zbog poodmakle dobi povukao se Sveti otac Joseph Ratzinger. Hrvatska lijeva medijska scena bila je dostojanstvena kao i uvijek. Pojedini novinari, razgovarajući s neimenovanim političarom iz vrha vlasti, doznali su da se radilo o “zavjeri kardinala koji su prisilili Papu na ostavku”! Kad je radoznali novinar svoj dobro obaviješteni izvor upitao koji bi mogao biti razlog tog zavjeri kardinala, izvor nije baš točno znao odgovoriti, ali mu se čini kako bi kardinali htjeli liberalniji Vatikan. Možda ih smeta i činjenica da je svaki Papa do sada bio katolik! Tako taj dobro obaviješteni izvor vjeruje da se treba u Vatikan uvesti više ravnopravnosti prema drugim vjerama i svaki puta izabrati Papu neke druge vjere!

A sada mala usporedba. U obranu famoznog prof. Štulhofera složno je ustao Filozofski fakultet na čelu sa dekanom Damirom Borasom. U Večernjaku stoji veliki naslov “Kolege: Štulhofer radi pošteno. Optužbe za pedofiliju su smiješne”. Meni se čini da je to tipičan primjer kad netko juriša kroz otvorena vrata! Zašto? Kloliko ja pratim, prof. Štulhofera nije nitko optužio da je sam pedofil. Predbacivalo mu se samo što je 2001.g., doveo na kongres u Dubrovnik Verna Bullougha, Erwina Haeberlea I Thea Sandforta (s kojim je I suautor zajedničke knjige). Ta gospoda su, u nekom tamnijem dijelu svoje karijere, u Nizozemskoj izdavali pedofilski časopis, pet brojeva, dok nije bio zabranjen. Teoretski je moguće da je prof. Štulhofer znao o kojim ljudima se radi, ali moguće je i da nije ništa znao o seksualnoj orijentaciji svojih kolega. Međutim, kad se povukao Sveti Otac, za sve naše tiskane I elektronske medije to je bila vijest tjedna. Neki komentari su bili objektivni i puni razumijevanja za takav čin Pape. Međutim, u lijevičarskim portalima je bilo izjava prave mržnje kad se Svetog Oca nazivalo pedofilom i slično što je upravo karakteristično za komunističke mozgove. Tada se nitko ni u medijima ni u javnosti nije javio i osudio taj verbalni vandalizam. Nitko nije protiv takvih izjava na portalima podnio kaznenu prijavu iako je to novo kazneno djelo od 1. 01. 2013.g. Joseph Ratzinger je još danas Papa i suveren jedne države, ali nažalost nema u našim medijima tako moćne prijatelje kao prof. Štulhofer pa da ga obrane od napada kao što to čine kad brane njegov modul 4!

Kad smo već kod zdravstvenog odgoja, iskreno me oduševila Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu. Izjava joj je stvarno šarmantno i osebujno poltronska. Ona u razgovoru za Večernjak naša mila Mila kaže: “Izjasnili smo se jasno u prilog obveznog zdravstveno i stručno utemeljenog odgoja za svu djecu u osnovnim i srednjim školama po jedinstvenom programu i neovisno o suglasnosti roditelja.” Bravo Mila! Dok je ove vlasti ona ne mora brinuti o svojoj fotelji. Mili bi netko trebao prišapnuti da zdravstveni odgoj sam po sebi i nije sporan. Sporan je modul 4 kojeg po naručenim anketama najviše podržavaju ognjištari i antieuropejci, a protiv su lijevičari i liberali. Naročito mi se svidjelo što je Mila potcrtala da je to sve “neovisno o suglasnosti roditelja”. Ona valjda misli da je time opalila pljusku svim zatucanim roditeljima koji su protiv modula 4 i po njoj valjda protiv interesa svoje djece. Milu treba odmah upozoriti da u Hrvatskoj postoji Ustav RH koji obvezuje roditelje (čl. 63.) da su dužni odgajati, školovati i uzdržavati svoju djecu te im jamči “pravo i slobodu samostalnog odlučivanja o odgoju djece”. Bilo bi zgodno Milu upozoriti i na čl. 93. Obiteljskog zakona koji razrađuje tu ustavnu odredbu. Bilo bi zgodno i da pročita Deklaraciju o ljudskim pravima UN-a iz 1948.g., (čl. 96.), Povelju o pravima djeteta iz 1959.g., i Povelju o pravima obitelji Svete Stolice (čl.5.). Svi ti pravni akti sadrže osnovnu nit vodilju, a to je da se roditelji smatraju prvim i najvažnijim odgajateljima svoje djece. Nasilno i bez minimalnog koncenzusa uvedeni zdravstveni odgoj u Hrvatskoj tipičan je postkomunistički recidiv koji će opstati ahvaljujući prisili u rukama ministra Jovanovića i poltronima tipa Mile Jelavić koji papagajski podržavaju sve što odgovorni drugovi predlože. Tako su drugovi krenuli u bitku sa činjenicama zaboravljajući da je Aldous Huxley još davno napisao: “Činjenice ne prestaju postojati zato što se ignoriraju”.

Naša lijeva heroina Mirjana Krizmanić objavljuje novu knjigu. U njoj će nas ponovno podučavati o toleranciji. To joj je uža specijalnost još iz doba komunizma. Kaže u subotnjem Večernjem u razgovoru koji je s njom vodio njen obožavatelj Denis Derk: “Moj kolega Kolesarić i ja napisali smo prije deset godina knjigu “Tolerancija u svakodnevnom životu”…. Puna su nam usta tolerancije i zato knjigu o toleranciji želim napisati ponovno.” Sjećam se kako je Krizmanićkin voljeni drug Tito jednom rekao: “Demokratija da, ali ne za klasne neprijatelje!” Kod dične porfesorice to vjerojatno glasi ovako: tolerancija da, ali ne za one koji ne misle kao mi! Naime, nemajući pojima tko je dr. Judith Reisman, ali znajući da iza nje stoje crkveni krugovi, prof. Krizmanić je, puna tolerancije, rekla za američku znanstvenicu slijedeće: “Nepoštena je i lažna, vrijeđa, a ono što tvrdi neprovjereni su podaci jer istraživanja nije radila, oslanja se na tuđe radove.” Zar je ovome potreban ikakav komentar da bi se vidjelo kakvu vrstu tolerancije pokazuje autorica knjige o toleranciji. Kad je njezin obožavatelj I biograf Denis Derk bezazleno pita “Da li ste ikada bili pozvani u Hrvatski sabor?” skoro sekundu i pol nisam shvaćao što time želi pitati. Međutim, on to odmah dalje objašnjava rekavši: “Pitam vas jer je Judith Reisman bila u Hrvatskom saboru!” Evo što naša jedinica za toleranciju odgovara na to unaprijed pripremljeno pitanje: “Ona je bila u Saboru, ali ona dolazi putem kojim ja ne mogu, a to je crkveni put. Ona je potpuno neznanstvena, ali izuzetno pametna provokatorica koja je došla Crkvi pomoći u borbi protiv zdravstvenog odgoja.” Prof. tolerancije misli valjda da je Crkva u ilegali, a ona s ilegalnim organizacijama ne želi imati posla. Ta inteligentna provokatorica je bila u dva navrata pozvana u američki kongres da održi predavanja. Krizmanićki nije jasno jedino koja je crkva Reismanicu progurala u američki konkres. U SAD ima tako puno vjera I crkava. Ali o tome će se prof. Krizmanić uz pomoć dijalektičkog materijalizma izjasniti u nekoj od svojih narednih knjiga. Albert Einstein je rekao: “Um je poput padobrana. Funkcionira samo kad je otvoren!”

Autor:Zvonimir Hodak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.