fbpx

Ugodnih mjesec dana šamaranja HDZ-a i SDP-a

Autor: Tvrtko Dolić / 7Dnevno / 24. prosinca 2015.

Idemo li prema novim izborima preko tehničke vlade Mosta i HDZ-a? Kako Petrov melje umišljene stranke, to je lijek za dušu. Dokazao je da su Milanović i Karamarko poremećeni političari. Prvi traži psihijatra sa iskustvom, a drugi se ponaša kao da je izliječen.

Pregovori Mosta, HDZ-a i SDP-a sličili su na najnoviji izbor Miss Universe. U jednom trenutku dobiješ krunu, a nakon pet minuta dodijele je nekome drugom. Berto Šalaj s Fakulteta političkih znanosti već je u nedjelju naglasio da dvojna koalicija nema budućnost. “Mostovci su se pokazali gorima od HDZ-a i SDP-a” – izjavio je Žarko Puhovski. Dakle, Most kao treći put smeta Puhovskog, kao i mnoge druge nametnute društvene arbitre sklone SDP-u. Eto još jednog razloga za zadovoljstvo s Mostom. Većina analitičara slaže se u ocjeni da je Most izigrao sve one koji su glasovali za njega, ali je tako izigran i politički inženjering, odnosno oni centri moći koji su Mostu otvorili veći politički prostor, odnosno medije, ali ne za boljitak Hrvatske, nego za potrebe održavanja ovakve pljačke. Manipulatori iza scene imaju ozbiljan problem – kako sada izbaciti Most iz medija. Stipe Petrina žali se kako je sve to “psihijatrija u kojoj se niti doktor Petrov ne snalazi”. Most više nije samo pozitivno iznenađenje, nego pozitivna terapija za našu ugušenu demokraciju.

Broj simpatizera Partije jednak je zbroju ne-Hrvata i poremećenih osoba zajedno. Prirodno tome, Partija se održala u izbornoj utrci. Pokazalo se da pobjednik Tomislav Karamarko ipak može izgubiti, ako se osobno na to odluči. Teško je tvrditi da psihijatra Božu Petrova možemo svrstati u ne-Hrvate, ali me njegova rezerva prema zdravlju dvije najveće stranke podsjeća na slavnog psihijatra Jovana Raškovića. Kako se priča u našem Prijedoru, geometrijskom središtu RH, ispred zgrade opštine već podižu bistu psihijatra Bože Petrova, koji je dokazao da su HDZ i SDP dvije luđačke stranke. Odmah do biste Jovana Raškovića. Glede osjetljivog pojma poremećenih ne-Hrvata, dodao sam razumno objašnjenje na kraju teksta.*

Let iznad kukavičjeg gnijezda


Razumni Nino Raspudić toliko je iscrpljen koalicijskim terorom reformi, da je u svojoj novoj kolumni “Talačka kriza pod Mostom” zavapio: vratite nam prepucavanja o ustašama i partizanima. Kao što spominje Karamarko, nacionalist Milanović vraćao je ćirilicu u Vukovar. Izjavljivao je da su smrdljivi branitelji nepismene osobe u slučajnoj Hrvatskoj. Izmislio je i nekakav razuman “građanski rat u Hrvatskoj” umjesto luđačke agresije Srbije i srpskih paradržava. Čemu reforme? Zašto reformirati sanatorij u kojemu se pacijenti uspinju do pozicije ravnatelja? Iz svoje baze! Milanović može vladati samo u ovakvoj zemlji, koja nesposobnost ne sankcionira niti na izborima. Više je puta pozvao na podjele Mi ili Oni. Lijevo krilo ili desno krilo Arkhama. Milanović svoje luđačko Mi lukavo skriva u okvirima “ideološke” pete kolone, a razumne Hrvate kiti kao rasiste, ustaše i kriminalce. Kao u svakoj talačkoj krizi, glavni su psihijatri i psiholozi. Navedi ih da se raznesu – nagovaram Petrova dok je prolazio pored nas publike.

Uočio sam određeno plagiranje Raspudićeva zanimljivog teksta, od strane Gojka Drljače, u uvodniku nedjeljnog Jutarnjeg lista. Raspudićevu “talačku krizu” stilizirao je kao “dilemu zatvorenika” izvjesnog Alberta Truckera: dva zatvorenika prolaze najbolje ako jedan drugog ne cinkaju. U pravilu, jedan od njih postaje cinkaroš, pa onaj drugi služi veću kaznu. Kada je Most u dosluhu sa SDP-om, na kazni je HDZ. Posve je prirodno da se stranke doušnika ponašaju kao doušnici. Prema izjavi Karamarka, čuo se s Milanovićem i dogovorio da obje strane odbiju ponudu Mosta, a kada se na sastanku Milanović trebao očitovati prvi, to je odbio, pa se prvi povukao Karamarko, nakon čega je Milanović potpisao uvjete Mosta. Nakon toga je uslijedio novi zaokret, pa onda još jedan, i tome se ne vidi kraj. Jesu li ti ljudi normalni. Sve dok se ne formira stabilna vlada, nitko ne može intenzivno pljačkati zemlju.

Mnogi žele da se profesor Ivan Lovrinović zatvori u lijevo ili desno krilo, a on širi ruke i kaže: za nas su svi pacijenti ravnopravni. Jedni umišljaju da su ljevica, a drugi da su desnica. Stanovnik ove zemlje realno ne postoji, nego glumi zadanu ulogu. Pregledi i testiranja pokazat će tko je stvarno lud, tko samo želi izbjeći služenje ukinutog vojnog roka, a tko luđački kompromitira znanstvenike. Jutarnji list proveo je žestoku kampanju protiv profesora Lovrinovića, a posebno je guštao poremećeni ili uzdrmani Gojko Drljača, kojega je Ivan Lovrinović potukao do nogu u slučaju Franak. Kada neka studija košta milijun kuna, to znači da su posao i stručni tim bili golemi, i da je svatko pojedinačno potegao maksimalno 50 tisuća kuna, pola jednog menadžerskog bonusa nekog luđaka koji uništava javno poduzeće. Ne može neka kvalitetna studija dati rezultat ako je nema tko provesti, jer su sve resorne linije krcate stranačkim uhljebima koji ne znaju raditi baš ništa.

Najviša razina vlasti u RH sve više sliči na Arkham iz televizijske serije Gotham. Poremećeni političari liječe se o našem trošku. Milanović je kao povratnik na terapiju trebao prvi na elektrošokove, ali je to odbio učiniti, i kada se Petrov spremao da mu nabaci košulju, Karamarko je naprasno napustio liječenje. Moj je dojam da Karamarko zvuči racionalnije nakon nekoliko terapija Petrova. Dugo je šutio, izjave je davao na kapaljku, a na kraju priče ispao je normalan. Nitko se ne treba ljutiti što Karamarko odbija novu terapiju, jer je izliječen. Milanović nastavlja po starom, padajući iz svakog svog stanja u neko suprotno. Petrov će učiniti sve da zadrži tako zanimljivog pacijenta, na kojemu se može stručno proslaviti. Može se reći da je Milanović neizlječiv. Ponovno je pozvan psiholog Alex Brown. Kada je netko na Mostu i treba skočiti u provaliju, red je da dobije nekakvu pohvalu ili prijetnju, da se predomisli. Milanović se predomislio. Netko je zijao kada bi trebao šutjeti. Nacija je očajna. Drljača i ekipa na sve strane hvale “državnika Karamarka”. Umjesto da kažu: baš lijepo da si skočio! Gdje se zagubila duhovitost dvorskih luda?

Ustaći i muslaše

Zar smo kao nacija toliko pali, da nam se baš svatko može ceriti u lice? Ovih smo dana bili svjedoci kako poremećeni predsjednik hrvatske vlade spominje ustaše u stilu onog “muslići”, koje je bilo rezervirano za instant obroke žitarica, a danas ga titići izgovaraju za muslimane. U sjeni rata protiv terorizma, ne-Hrvati sve glasnije promiču svoju psovačku školu o muslićima, šipcima i ustašama. Za ustaše ne možete reći da su ustaći ili ustci, ali se zato izgovorom i psovačkom lakoćom postiže prizvuk muslića, što je na neki način u redu, jer su ustaći i muslaše za prve Jugoslavije blisko surađivali. Zanimljivo, nazivi partići za partizane i partijaši preklapaju se u velikom zlu. Nazivi partizani i četnici ne izgovaraju se posprdno, nego s velikim rešpektom. Budi ozbiljan, jer bi mogao završiti u jami! Ili ostati bez posla! Ustaše su pobijeni 1945. bez suda, ali među ustašama ima kriminalaca! Ispalo je da Milanović kuka kako u Domoljubnoj koaliciji ima mali broj kriminalaca, u smislu da su u koaliciji Rastko sve sami kriminalci, posve osposobljeni da kontroliraju korumpiranu Republiku Hrvatsku.
Je li nam peta kolona otela i Božu Petrova? Kao i cijele druge generacije. Hrvatska braniteljica Ines Linić Strenja hvali branitelja Mirka Norca, ali se distancira od ustaša! Nije za micanje imena zločinca Tita s naših najljepših trgova. Veli da trebamo ispitati ima li Tito neke veze s genocidom nad Hrvatima na kraju Drugog svjetskog rata. Kao, Tito je za vrijeme pokolja bio u Beogradu. Upravo je u tome ključ! Očigledno je da joj Norac nije objasnio temeljne istine naše novije povijesti. Predstavnici Mosta sve češće se distanciraju od NDH i to me brine. Tko su ti ljudi? Ines Linić Strenja branila je i obranila Hrvatsku, ali je nekako previdjela da su ne-Hrvati u diplomaciji proširili svoju “istinu” o nama, slično tome kako su reinterpretirali Domovinski rat, pa i obrambeni doprinos Mirka Norca. U navodno samostalnoj Hrvatskoj, svi ključni branitelji prošli su nevjerojatna maltretiranja.

Diskriminacija prema “ustašama u BiH” od strane “nacionalističke” muslimanske klike u Sarajevu dovela je do toga da se kod Hrvata obnavlja posprdni termin “muslić”. Ante Starčević okreće se u svome grobu. Muslimani u Hrvatskoj i BiH, zajedno sa Slovencima i Srbima prihvatili su još za Jugoslavije naziv ustaša za Hrvate, kao dominantan, izgovarajući ga posprdno, kada Hrvat nije prisutan, a zapravo time ne mogu uvrijediti Hrvate, jer je Ustaški pokret nastao kao reakcija na ubojstvo Stjepana Radića u beogradskom parlamentu, i kao posljedica velikosrpske diktature i velikosrpskog terora u prvoj Jugoslaviji, koji se ponovio i u drugoj Jugoslaviji. Ustaše su došli na vlast u NDH preko mosta Mussolini – Hitler, u sklopu tripartitne vlasti, koja nije mogla dati pozitivne rezultate.

Teško je navesti sve konflikte kojima peta kolona fila našu djecu. Primjerice, nacionalne države pozitivna su društvena pojava, najviši oblik organizacije ljudske vrste, a nacionalizam je nešto jako negativno, osim ako je riječ o nacionalizmu velikih nacija, ili ako je riječ o nacionalizmima u susjedstvu hrvatskog. Hrvatski nacionalizam je sramota, a jugoslavenski nacionalizam (i rasizam) istodobno je bio najviša civilizacijska odrednica. Nije bitna vjeroispovijest, kršćanstvo je zatucano, a pravoslavlje je ipak antifašizam. Komunizam je bio totalitarizam, ali komunisti trebaju ostati na svojim položajima. Okupirana NDH bila je autonomna. Ljevičar Ante Starčević bio je desničar. Pravaš i rafinirani intelektualac Stjepan Radić bio je seljački vođa. Imamo i mantru o sveukupno negativnoj hrvatskoj povijesti, koja se valorizira s aspekta položaja kmetova. Hrvatsko kraljevstvo je negativno, feudalno. Prirodno takvom izokretanju činjenica, Hrvati su skrenuli s uma. Može se reći da smo postali kompatibilni sa svojim susjedima.
Luđaci iz komunističke formacije

Jesu li komunisti ideološki zatucani ili samo poremećene osobe? Osobno sam sklon sindikalnom komunizmu Barcelone, koji je raskopala sovjetska agentura. Luđaci prethodne formacije proizvodili su unutarnjeg i vanjskog neprijatelja, koji se redovno prepoznavao u hrvatskoj naciji, da bi kreatori te podjele postali stvarni unutarnji neprijatelj u hrvatskoj nacionalnoj državi, u tranziciji koja u svojim proklamiranim parametrima nije zaživjela. Komunizam je jednostavno usisao sve poremećene osobe kao novi CK, koji se uvijek ponaša poput ebole – usmrćuje domaćina! Svake godine Hrvatsku napušta 30 tisuća mladih. Dakle, svakih deset godina zbrojimo jedan novi Bleiburg! Ako ne rađate djecu, prevladat će ne-Hrvati, a ako djecu rađate, ekonomski vas iscrpljuje njihovo podizanje i školovanje, u zrelijoj dobi djeca idu protiv roditeljskog autoriteta, i na kraju zapale u inozemstvo – razvijene i bogate zemlje dobiju zdravije mlade, školovane kod nas, o našem trošku. Zemlja stari, ekonomija propada, društvena depresija se produbljuje, dominiraju najgori luđaci i idioti.

I onda su nove psihijatrijske metode dale opravdanje: poremećena osoba brže se oporavlja izvan umobolnice. I zaista, luđaci se integriraju u društvo, uživaju u sinekurama, putuju u svjetske metropole i svjetska ljetovališta, uče strane jezike na izvoru, preplanuli su, veseli, prpošni, naprosto zrače ljudskom toplinom i pozitivnim optimizmom – poremećeni predator zvan tatica pola svog beskrajnog imutka upisao je na djecu, dodajući na njihova imena visoke depozite u poreznim oazama, kao osiguranje za njihov budući raskošan i raskalašen život, i uspješne poslovne karijere, sve o našem trošku i uz zakidanje budućnosti naše djece. Luđaci se u ovoj našoj oskudici natječu tko će ukrasti više, na kredit, uz zaduživanje zemlje. Nema te budale koja se na takvom tretmanu neće oporaviti. Na razini politike, lijevo i desno krilo formirali su SDP i HDZ.

Indoktrinirano dijete normalnog Hrvata zaprepašteno je kada mu majka i/ili otac spomenu nacionalni interes. Malac se delikventski ispravi i samo što ne pretuče roditelje. Kaj je tebi, stari? Kaj briješ, stara? Koja peta kolona? Nemojte mi te ustaške fore! Ne zanima me tko je koliko Hrvat i tko koliko voli Hrvatsku, nego koliko je čovjek! Ali sine, ako daš glas nekome tko mrzi Hrvate i Hrvatsku, pa i onome tko je neosjetljiv na boljitak zajednice, ove naše zajednice, taj će upropastiti gospodarstvo i sve nas zadužiti do kraja svijeta. Ne možeš sve prepustiti podzemlju – u ovoj ćeš zemlji podizati i školovati svoju djecu! Nema pomoći, od osnovne škole pa do sveučilišta, peta kolona odgaja našu djecu da imaju rezervu prema svemu hrvatskom. Dubok politički konflikt u odnosu na vlastitu domovinu potiče suicid. Možemo reći da Hrvati generalno prelaze u inozemstvo.

Petokolonaši su našu djecu inficirali s tisuću puta potrošenim budalaštinama, s tolikom lakoćom da se pitamo koliko glad i oskudica skraćuju pamet? Naši uzničari nametnuli su našoj djeci uvjerenje da su ovakav sustav i ovakva predatorska stratifikacija nešto pozitivno, demokracija! Kao, privatizacijska pljačka iznijela je na površinu one sposobnije! A zapravo isplivaju nepismeni i neobrazovani, koje Milanović prepoznaje među braniteljima. Od nas traže da poštujemo demokratsku proceduru, a moć i novac su u njihovim rukama. Kao što su “proleteri” komunizma sanjali da postanu kapitalisti, tako danas naši siročići maštaju da će postati tajkuni, i zbog toga prihvaćaju ovakvu formaciju za tajkune. Kao, što će mi pristojan posao i pristojna plaća, ako neće biti sirotinje. Opaka je to komunistička psihopatologija, koja je cementirala diskriminaciju kakva nije zapamćena.

*Trebamo se suočiti s jednom suludom činjenicom. U takozvanoj RH nije izgrađen nacionalni identitet na razini države. Srbijanska agresija na RH i BiH nije dovela do homogenizacije, nego do podjele na branitelje i radništvo nasuprot lopovima i nametnicima. Razvijena je široka peta kolona, koja ima svoje snažne društvene falange, ponekad skrivene iza neke “nevladine udruge”. Pretežito se oslanja na pojedinačni odziv i doprinos protuhrvatskom djelovanju, bilo u okvirima bolesnog zatiranja svega hrvatskog, bilo na razini neke interesne skupine. Glede stalnog svjetonazorskog i drugog prebrojavanja u Hrvatskoj, naglašavam da u Hrvate u Hrvatskoj ne ubrajam sve one po rodoslovnom podrijetlu i nekom sličnom popisu, nego samo one državljane Hrvatske koji na toj razini posjeduju dovoljno visoku nacionalnu svijest i dobru namjeru za sve nas. Da bi nekog starijeg pripadnika manjine svrstali u takve, potrebito je da se u današnjoj formalno samostalnoj Hrvatskoj osjeća Hrvatom barem u toj mjeri u kojoj se osjećao Jugoslavenom u Jugoslaviji. Ako se netko rođen u Hrvatskoj ne osjeća Hrvatom barem na razini države, onda se iza toga krije nekakva poremećenost.

Autor:Tvrtko Dolić / 7Dnevno / 24. prosinca 2015.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.