fbpx

Tragedija nebeski zatočenih djevica

Autor: Tvrtko Dolić/7Dnevno/18. prosinca, 2015.

Za Lijepu našu kažu da je raj na zemlji, a isto bi trebalo vrijediti za naš parlament, jer smo u nedavno raspuštenom sazivu imali 40 djevica. Zastupnice dobivaju parlamentarni imunitet, odnosno poštedu od testiranja nevinosti. Imamo i grupno parenje više stranaka

Novost je virtualni dušobrižnik S2S – Sinner2Saint, koji pomaže katoličkim grješnicima da izbjegnu požudu i sačuvaju svoju krepost kroz molitve, pokore, klanjanje i svete zapise. Spasonosnu tjelovježbu možete upražnjavati kao vjersku pokoru. Nakon što na svome pametnom telefonu svakodnevno padnete na kušnji i pregledate najnoviju porno ponudu, možete odmah nakon toga konvertirati natrag, u dobrog vjernika, kroz metanoju uz pomoć android aplikacije S2S. Smartphone je postao naš put, istina, život, grijeh i prisluškivač.

Političari se ne mogu preobratiti

Svijet se dijeli na kupleraj i djevice. U javnoj kući političar postaje klijent. Prostitucija prožima cijelo društvo, pa na kraju i djevice imaju svoju cijenu. Možemo li naše političarke svrstati u famoznu skupinu žena koje su rođene bez himena? Nakon europske kampanje za većim sudjelovanjem žena u najvišim državnim institucijama, stanje se pogoršava. U prethodnom sazivu Sabora imali smo 40 djevica, a na “novim” parlamentarnim izborima potvrdile su se samo 23, bez valjanog certifikata nevinosti.


Stranački život postao je dostojan kupleraja. Ofucane i potrošene stranke prodaju nam svoje poštenje. Dvije najveće javne kuće bezočno se nude kao oaze djevica, a ono se skupio sami ološ, od zla oca i gore matere. Sve podsjeća na onu priču o poduzetniku koji je vodio kupleraj, a posao nije išao, pa je radio akcijska sniženja, mijenjao namještaj, tepihe i zavjese, ali je sve bilo uzalud; sve dok nije doveo nove cure.

Neki antropolozi promatraju djevičanstvo unutar odnosa romantične zaljubljenosti, seksualne ljubomore, a nešto igra i nagrada odabraniku. ‘Obdarit ću te svojom nevinošću’ – veli djevojka svome zaručniku. A on je željan razularene pohotnice. Djevičanstvo može negativno utjecati na rizik razvoda, odnosno na rizik koaliranja. Javna je tajna da političari istodobno troše veći broj istospolnih partnera i da se ista logika prenosi na stranke.

Pojedinačna izopačenost na razini demokracije zove se svjetonazor. U susjedstvu zagrebačkoga Markovog trga svakodnevno se čuje uznemirujuća skika parenja, ona koja je opisana u romanima Marcela Prousta. Prema aktualnom novogovoru, umjesto tripartitnog kupleraja govorimo o reformskom. Formira se pomoću nekakvog lijevka. U Srednjem vijeku s takvom se spravicom ispitivala djevojačka nevinost, pa se ostarjela Partija povukla.

Sve je definirala Antika

U ovo predbožićno vrijeme pitam se, kako odrediti ishodište kršćanskog kulta Djevice koja je bezgrešno začela i rodila Sina Božjeg? Je li to bio hram Veste, starorimske boginje ognjišta? U njemu se održavala vječna vatra, kao simbol čistoće. Vestalinke su bile zaklete na nevinost. Nove kandidatkinje uzrasta 6-10 godina i bez fizičkih nedostataka morale su biti domaćeg patricijskog podrijetla. Ako bi zavjet prekinule, bile bi žive spaljene.

Zanimljivo, u drevnoj Heladi vječnu vatru održavale su starije djevice. Pričekate nekoliko godina, pa ako neka djevojka ostane usidjelica, neka održava vatru. Mitska majka Romula i Rema spominje se kao vestalinka. Nesretnici su morali dojiti vučicu. Prirodno tome, vukovi su u goste pozvali Sabinjane, da bi im oteli supruge i kćeri. Prema legendi, kralj Sabinjana Tit Tacije ušao je u Rim uz pomoć vestalinke Tarpeje. Kada se trebala zametnuti bitka za žene, Sabinjanke su se postavile između starih i novih muževa, što se često događa i danas.
Islam je označen snažnim kultom predbračnog djevičanstva. Danas postrojbe Kalifata osuđuju i ubijaju Jezide, zbog njihovog kulta Palog anđela, ali ih ne smetaju “vražje” djevice. Na sjeveru Nigerije, u kršćanskom Chiboku, islamistička falanga Boko Haram (= zapadno školovanje je grijeh) nije otela 276 učenica, kako nam se prezentira, nego djevice! Iskvareni pedofili Zapada i zapadnog školovanja za potrebe prostitucije, sve su gurnuli pod tepih, u zaborav.

Sve te silne organizacije za zaštitu ljudskih prava naglo su se posakrivale, pa šute i “naše” nevladine djevice na kraju života. Milana Vuković Runjić podsjetila nas je na žalosnu pojavu u Indiji – roditelji odmah nakon prve mjesečnice uključuju kćer u prostituciju. Kako razumjeti roditelje koji svoju djevojčicu u njenoj 12. godini predaju u biznis seksualnih modela? Bože moj, neki su političari preusmjereni na isti spol, a neki na djecu. Gledano u odnosu na današnje društvene deformacije Zapada, islamsko predbračno djevičanstvo čini se kao dar Neba.

Djevičanstvo se na Zapadu progoni kao društvena sramota. U tijeku je širi vojni, ekonomski i društveni rat protiv “civilizacije djevičanstva”, koja je šira i starija od islama. Kod nas se nevinost djevojke sotonizira i proglašava nazadnom predrasudom, iako je hrvatska nacija uglavnom katolička i sklona kultu Djevice Marije. U višim razredima naših osnovnih škola događa se da učenice provode nepodnošljive pritiske na one svoje kolegice koje su još uvijek bez seksualnog iskustva.
Poplava nezamislivih veneričnih oboljenja nije omela genderski pokret, koji računa na veći kupleraj ako razori obitelj. Najprije su rodno i seksualno preusmjereni likovi pokušali srušiti instituciju braka, pa kada to nije prošlo, traže se bračna prava za svaku uparenost, računajući da će tako brak prisjesti i heteroseksualnim parovima.

Televizijske serije postale su opako oružje

Turske sapunice postale su prihvatljivije od američkih. Primjerice, televizijska serija “Homeland” prepravlja se u skladu s američkim geopolitičkim ciljevima. U novoj, petoj sezoni, sirijski teroristi u Njemačkoj pripremaju opak napad sa sarinom, a potrebite komponente više ne kupuju u Srbiji i Rusiji, nego na Kosovu. Šalje se nekakva poruka – Albanci su pretežito muslimani. Sve je u službi planova i propagande State Departmenta, do neukusa. Suprotno nedavnoj aferi američkog prisluškivanja Angele Merkel i drugih njemačkih visokih dužnosnika, ubacuje se teza da to posredno provode njemačke tajne službe, preko američkih, da zaobiđu njemačka ustavna i zakonska ograničenja.

U četvrtoj sezoni, glavna protagonistica Carrie ulazi u terorističku mrežu tako što razdjeviči pakistanskog dječaka. Gledano fiziološki, obavještajno je penetrirao mladić. Nije korištena zaštita, tako da je nesretni mladić praktično već likvidiran – možete li zamisliti kakve se sve spolne i druge boleštine nakupe na američkoj agenturi, koja penetrira baš svuda. U vizuri pedofilskog Zapada, mladiću bi trebala biti čast što je istrošena i venerično opasna zapadna polovnjača legla s njim u krevet.

U petoj sezoni iste serije, CIA je, što obećanjima, što ucjenom, pridobila jednog Assadovog generala za “demokratski” prevrat, ali je nakon toga njegov avion srušen na način koji ukazuje na Mossad. Ma dajte! Židovi spašavaju Assada! Možda, da se rat u Siriji produlji. Glavni protagonisti Carrie i Saul dokazat će da se ipak uplela ruska obavještajna mreža, uključujući njene penetracije u američke službe.

Opaki ruski agent biran je po uzoru na Vladimira Putina. Glavna negativka je Allison, za koju je odmah jasno da nije nevina, a u njenom slučaju povremeno penetrira i vremešni kolega Saul, mrzovoljan poput Nenada Stazića. Znam, reći ćete da ne trebam gledati američke gluposti, ali ovaj put imam jako opravdanje. Kao i u prethodnoj sezoni, angažirana je njemačka glumica Nina Hoss, koja podigne svaku priču i svakog mene. Nedavno smo je gledali u izvrsnom špijunskom filmu “A Most Wanted Man”.

Ninu Hoss pamtimo po filmu “Anonyma – Eine Frau in Berlin”, koji vjerno oslikava sumornu atmosferu Berlina pod okupacijom Crvene armije, sličnu ovom jadu u reokupiranoj Hrvatskoj. Koliko se može doznati o njoj, Nina nije djevica, ali me to kod nje privlači. Moj je dojam da bi serija otišla na višu razinu da je glavnu ulogu Carrie igrala Nina Hoss, umjesto manje uvjerljive Claire Danes.

Kada pogledate kalendar snimanja pete sezone serije “Homeland”, onda se zapitate, zašto se glavna radnja događa u Njemačkoj, ako se glavni rat vodio i vodi u Siriji? U svezi te izmorene kršćanske pradomovine, danas su daleko značajnije ispostave CIA-e u Izraelu, Turskoj i Iraku, kao i agentura u samim islamističkim formacijama. To može značiti da je davno planirana aktualna seoba oko milijun muslimana, baš u Njemačku. Očekivalo se da će Njemačka eksplodirati baš u vrijeme prikazivanja pete sezone serije.

U desetoj epizodi spominje se nekakav teroristički udar na Francusku. S druge strane, možda su producenti serije tako lakše iskoristili nekolicinu izvrsnih njemačkih glumaca na prigodnim lokacijama, ali zagonetka ostaje. Seriju Homeland rado gleda i redatelj Barack Obama.

Kuda mladići žure?

Što navede mladog muslimana na suicidni bombaški napad? Kako dozrijeva u patrijarhalnoj obitelji, njegova mladalačka pobuna prirodno se okreće protiv najbližeg autoriteta, odnosno protiv vlastitog oca koji mudro svome zatočenom sinu, kao neprijatelja ponudi Zapad, kršćanstvo i židovstvo, čime zapravo ne laže. Mnogi mladići pronađu istinsku vjeru, a ostali istinsku mržnju.

Suprotno našim predrasudama, Allah je uljudan autoritet. Ne prigovara poput obiteljskog poglavara, nego u skladu s islamskom predestinacijom prepušta vjerniku da se prepozna u dobru i zlu. Pa ipak, to ne objašnjava nevjerojatnu suicidnu žrtvu, kakva ovih dana uznemirava cijelu Europu. U čemu je tajna? U svezi toga dopuštam da može postojati šesto čulo u odnosu na Apsolut, ali takav dar ne bi trebao voditi u samoubojstvo, nego u život. Mišljenja sam da je suicidni sklop kreiran izvan Kurana, na temelju carske nadgradnje, koja ne ulazi u temeljni vjerski kanon.

Svi religijski sustavi raspadaju se na zahtjevu zagrobnog života. Vjernik je najčešće gubitnik na ovome svijetu, pa se nada preokretu nakon zemaljske smrti. Život je smisao, sam po sebi smisao, a religije vide smrt kao prelazno stanje. Mnogi će vam svećenici reći da prelazi samo duša, koja u raju ima doživljaj savršenog života, u skladu s normama vjere, kao nekakav ustupak milostivog Apsoluta prema konkretnoj konfesiji i njenom izabranom narodu. Može li očišćena duša grješnika zadržati sve svoje sjećanje, koje komplicira oprost?

Ispada da su svi ljudi na onome svijetu pomalo blentavi, poput dementnih staraca. Tu je i problem prosvjetljenja sebične duše starca. Ako se u zagrobnom svijetu pojavljuje i ljudsko tijelo, barem na razini identifikacije i konačnog Registra, stiže li ono najbolje iz mladosti, koje je guštala Carrie, ili ono najgore, iz trenutka prelaska. Zašto ne oženiti ostarjelu Kim Basinger ako će vas na onome svijetu dočekati u svome najljepšem mladalačkom izdanju?

Jeste li čuli onaj vic o Titu i sumnjivim djevicama, kada slabo opremljeni Tile dolazi u čistilište? Jedna naša operna diva cinkala ga da ima jako malu spravu i da joj je morao pomoći s prstima. Ta zgoda navodi se kao jedini dokaz da je Tito bio Hrvat. Možemo reći da je Tile na onaj svijet otišao kao totalni invalid, bez dvije noge – jedna mu je odrezana u Ljubljani, a druga nije niti izrasla.

Na putu do dodijeljene mu nebeske dače, Tile je susreo debelog Staneta Dolanca u društvu Merlinke. Misli se lopina, ako je onaj zdepasti šonjo pobrao takvu ženu, potrošenu od braće Kennedy i njihovih vozača, kakav komad čeka njega, najvećeg sina jugoslavenskih naroda? Kad tamo, dočekala ga drugarica Milka, čudna nakupina Partije, nimalo nevina. Odmah se vratio do Porte i zatražio hitan prijem kod druga Petra.

‘Ništa ti nisi shvatio’ – odgovorio mu je Petar – ‘Stane je kazna za Merlinku!’

Teorem: 40 djevica je premalo

Visoka cijena djevičanstva karakterizira sve religije. Može se reći da ta idealizacija pravi veliki problem mladim muslimanima, jer svoje prirodne potrebe moraju odgoditi do braka. A zapravo nije riječ o islamskoj tradiciji, nego o antičkom naslijeđu starijem od Muhameda, koje je islam preuzeo, vjerojatno i mnoge uvezane običaje. Djevičanstvo Marije više poštuju muslimani nego kršćani. U Kuranu je imenom spomenuta samo jedna žena – Merjem (Marija), majka Isusova, koja je začela bezgrešno i Božjom voljom.

Pa ipak, zagonetna je ta psihoza samoubojice u slavu Allaha, koji se raznese da povuče u smrt bezvjernike, a za nagradu ide u raj, gdje ga dočeka 40 djevica. Ako dominira dar vjere i sjedinjenja s Kreatorom, s Allahom, čemu takva nagrada, koja vuče na dominaciju ovozemaljske čulnosti? Nesretne muslimanske mladiće netko obmanjuje, jer nije riječ o 40 djevica. U Raju su sve žene djevice! To je moj već poznati Teorem o rajskim djevicama, koji bi znanost korektno trebala nazvati mojim imenom, a evo i mog prihvatljivog dokaza.

Propozicija. U raj umrli prelaze nakon velikog servisa u čistilištu. Eventualno razdvajanje duše i tijela nužno pročišćava dušu za pola tereta. Oni poremećeni i udareni, dakle većina, vraćaju se u prvo najbliže relativno ispravno stanje, da se može testirati osoba. Nakon što se glava fiksira, kandidat prelazi u raj, gdje dobiva novu limariju, odnosno svoj mladalački organizam, ili barem izgled, a ostaju mu sveukupno sjećanje i sveukupno prosvjetljenje. Kome treba raj, ako će u njemu klipsati star i ishlapjele pameti, poput saborskog zastupnika? Kakav bi to raj bio ako se u njemu javlja problem kvalitete života?

Dokaz. Kada prijeđe u raj, ili u raj dolazi direktno, žena je ponovno djevica. Vodite računa o tome da muškarac skoro u pravilu umre prije svoje supruge. Zar bi bilo pravedno da oženi deset godina mlađu ženu, a na Nebesima dočeka istu, samo dvadeset godina stariju od njega? U svakom slučaju, muškarci u čistilištu borave dulje od žena. Ovdje ću napomenuti da je izvorni problem, zapravo, lingvistički. Nevinost nutrine odnosi se na čistoću duše, osobe, onoga što nije iz vana posve vidljivo, pa su muški mangupi iskoristili prividnu skrivenost himena da preusmjere kriterij sa svoje lude glave. I sad dolazi ključni dodatak mome teoremu, koji se mnogima neće svidjeti.

Lema. Tko u raju sagriješi, vraća se u čistilište. Tko u raju legne s nekom djevicom, ponovno je u grijehu i stoga se vraća u čistilište iz kojeg je došao. Postoji i dodatno ograničenje – sretnik u raju može razdjevičiti samo obnovljenu djevicu! Za trenutak zadovoljstva zajedno s njom ide natrag u čistilište. U Raju su samo djevice. Je li pravedno da 40 žena čeka jednog jedinog muškardina, koji na kraju stiže sav rasut, raznesen eksplozivnom napravom? Još dok se na Putu Allaha ginulo od sablje, sve je bilo nekako normalnije, ali današnje obnavljanje raznesenog, to nema nikakvog smisla, to sliči na neuspjelo teleportiranje. Zašto bi Allah nagrađivao viteza vjere kroz njegovu ljudsku pohotu? Milostivom Allahu podvaljuje se tragedija nebeski zatočenih djevica.

Farmaceutska industrija ratuje protiv burke. Žena s velom i maramom nije veliki potrošač. Mene bi veselilo da u našem Saboru zastupnice nose burke. Vidite veo, a iza njega opake oči ostarjele djevice koja ne zna kuhati, niti pospremati, niti je začela grješno ili bezgrešno. Ovako, teško je razlikovati muške i ženske zastupnike, odnosno zastupnice, ako takvi uopće postoje. Žene politike su muškobanjaste, a zastupnici su tetkice. Izuzimajući Ines Strenja Linić, koja je pet godina branila Hrvatsku, pa bi mogla dignuti ruku na sebe, svjesna da je izigrana.

Zašto imam osjećaj da će i novi saziv Sabora imati 40 djevica, barem prema novoj rodnoj podjeli? Saborskim zastupnicama trebamo zabraniti repliku, za njih ukinuti pravo glasovanja, a nakon svake sjednice trebale bi ostati dulje, da počiste sabornicu, što bi donijelo određene uštede.

Autor:Tvrtko Dolić/7Dnevno/18. prosinca, 2015.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.