fbpx
Patrik Macek/PIXSELL

Slobodarski i ekumenski Ustaški pokret

Autor: Tvrtko Dolić / 7Dnevno / 19. veljače 2016.

Vrijeme je da se dostojanstveno uspravimo protiv antifašističkih obmana. Ako su opaki nacizam i ludi Hitler utkani u njemačku povijest, ne vidim zašto Hrvati trebaju u svojoj povijesti izbrisati domoljuba Pavelića i slobodarski i ekumenski Ustaški pokret.

Možete li zamisliti pod kojim povećalom ovih dana stoluje glavni zagrebački imam Alili? Koliko sam razumio, Marko Biočina oglasio se u smislu da imam Alili treba šutjeti glede islamofobnih antifašističkih i četničkih napada na Zlatka Hasanbegovića, koji je postao simbol onih muslimana koji prihvaćaju Hrvatsku kao svoju Domovinu. Istodobno cijeli Jutarnji list naglašava da se srpski patrijarh Porfirije može oglasiti kad poželi, pa i zapjevati četničku pjesmu. Pogledajte koliko je Emir Nemanja Kusturica slavljen u Srbiji, pa onda obratite pažnju na histeriju protiv Zlatka Branimira Hasanbegovića u Hrvatskoj. Uporna povika na nepostojeće ustaše u Hrvatskoj, davno pobijene bez suda, ima zadaću skrivanja istine o našem časnom Ustaškom pokretu.

Smeće je Tito

Hasanbegović genijalno parafrazira Antu Starčevića citirajući Mao Ce-tunga: “Neka cvjeta tisuću cvjetova”. Starčević je vidio bosanske muslimane kao cvijet hrvatstva, naglašavajući da su hrvatski veleposjednici prelazili na islam da sačuvaju svoj imutak. Mnoge Srbe plaši mogućnost da se muslimani RH inkorporiraju u hrvatsku naciju. Muči to i antifašiste. Proveli su genocid nad Hrvatima, i kada konačno hrvatska nacija odumire, eto ti po vragu bosanskih muslimana da se upišu pod Hrvate. To je nedopustivo! Srbi i antifašisti radije će izazvati novi rat nego da se to dogodi. Ne zaboravite da su Srbi 1914. ubili Ferdinanda Habsburškog zbog njegove najave objedinjavanja Hrvatske i BiH. Zbog srpskih i srbijanskih apetita fasovali smo Veliki rat i formiranje tamnice naroda poznate kao Jugoslavija. Svejedno, naslov Biočinina teksta glasi: “Ministra Hasanbegovića nitko nije napao zato što je musliman”. Zapravo je napadnut jer je musliman i Hrvat.


Hrvati su brzostareća nacija, izložena stalnom iseljavanju. Otvoreni smo prema drugim narodima i drugim vjerama, ali za sada na svoju štetu, u smislu identiteta – pripadnici mješovitog braka ne teže hrvatskom identitetu, dok će isti dati sve da se asimiliraju u Njemačkoj, Francuskoj i sličnim zemljama. Suprotno simbolici Srebrenice u odnosu na srpstvo i svetosavlje, Hrvati trebaju s bosanskim muslimanima graditi zajedništvo, po cijenu da zajedno nismo Hrvati nego Bošnjaci. Pogotovo što su bosanski muslimani rodoslovno više hrvatski etnitet nego Hrvati katolici. Ne smijemo dopustiti da nas peta kolona okrene protiv Bošnjaka i Albanaca. Islamski fundamentalizam neko će vrijeme jačati, dok to bude interes Washingtona, Londona i Tel Aviva, a onda će se naglo stišati, u skladu s novim okolnostima u Europi i svijetu.

Izjava iznuđena od hrvatskog ministra Zlatka Hasanbegovića, da su “ustaški zločini najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskog naroda”, zapravo prezentira zločinačku prirodu represivnog antifašizma, koji je danas u stanju natjerati svakoga da izgovori bilo što. Naprotiv, možemo reći da najveće moralno posrnuće u našoj povijesti predstavljaju zločinac Tito i njegovi zločinački antifašisti, koji su počinili neoprostiv genocid nad Hrvatima. Nikada u sveukupnoj povijesti ljudskog roda nije pobijeno toliko nesretnika u tako malom intervalu vremena. Aktualna tiranija antifašista u tranzicijskoj “antikomunističkoj” RH nije samo moralno posrnuće, nego bezobrazno isisavanje supstance ove zemlje od strane antifašističkih parazita. Ne gajim veliko razumijevanje niti za sovjetski antifašizam, pa niti za onaj zapadni – oba su iskorišteni i još uvijek se koriste za novu kolonijalnu podjelu svijeta. Koliko se zna, holodomor/gladomor u Ukrajini proveli su “antifašisti”. Ukrajina je danas okupirana u ime “antifašista”. Takvi su u SAD-u strpali Japance u logore, i na kraju rata bacili atomske bombe na japanske gradove. Dresden su doslovce rastopili. Antifašisti nisu dopustili da Židovi napuste Treći Reich, jer su tako Hitleru povećavali nutarnje probleme. U Siriji imamo oružani sukob dvaju imperijalističkih “antifašizama”.

Poljska i Croatia

Ministar poljskog pravosuđa Zbigniew Ziobro poslat će u parlamentarnu proceduru zabranu izraza poput onoga “poljski logori smrti”. Nedopustivo je da se odgovornost za Holokaust prevaljuje na nacije poput Poljaka i Hrvata. Hitler je odredio koja će politička opcija biti njegov servis u Poljskoj. U NDH je ponudio Vladka Mačeka, koji je tražio opstanak Jugoslavije. Veliki neprijatelj Hrvata, Hitlerov zemo i osobni prijatelj Edmund Glaise – Horstenau, euforično se zalagao kod Hitlera da Jugoslavija opstane. Pavelić je doveden pred zid: okupacija ili obnavljanje Jugoslavije. Uzmi ili odi odmah za Argentinu! Neukusa se nakupilo, pa Jan Tomasz Gross u svojoj knjizi “Susjedi” iz 2001. opisuje kako su Poljaci u nekom selu ubili 1600 Židova. U nagrađivanom romanu “Rob” iz 1962. godine, Isaac Bashevis Singer opisuje Poljake kao najprimitivniju stoku, koja živi uz “blago” u štalama, pareći se pred djecom uz štalske kanale za mokraću. Srpske, srbijanske i labradorske laži o “autohtonom hrvatskom fašizmu” u NDH dovele su do izjave Boba Dylana kako Židov nanjuši Nijemca kao što Srbin nanjuši Hrvata, valjda u Stajićevu. Danas Nijemci i Židovi sporazumno razlijevaju odgovornost za Holokaust na sve europske nacije. Nijemci to provode da se povijesno rasterete na tuđi račun, a Židovi to mudro prihvaćaju da mogu isti račun ispostaviti svima.

Židovi ne žele čuti za jugoslavensku determiniranost Jasenovca, koji bi bio formiran na istoj poziciji i da se prva Jugoslavija održala. Današnji problemi s bliskoistočnim izbjeglicama otvaraju novu perspektivu za sagledavanje istine o logorima Trećeg Reicha. Logor Jasenovac podignut je kao “hotspot” uz prugu od Zagreba do Beograda, kojom su Nijemci namjeravali transportirati Židove u Izrael, ne zato što su Nijemci prikriveni cionisti, nego da smanje svoje nutarnje probleme. Podsjetit ću vas da su Saveznici u Sredozemlju potapali brodove s transportima Židova za Izrael – Holokaust su proveli nacisti, a značajno su pripomogli i antifašisti. Ustaški pokret imao je u svojim redovima velik broj Židova i bosanskih muslimana, sve na bazi otpora prema velikosrpskoj segregaciji u prvoj Jugoslaviji. Hitler je u NDH nametnuo rasne zakone, ali ustaški režim nije slao Židove u Jasenovac. Naprotiv, uveo je ublažavajuće anekse na rasne zakone. Možda nam netko od antifašista zna objasniti zašto su se Židovi Trećeg Reicha najradije sklanjali u Hrvatsku?

Samo kod Hrvata, u svakom našem porazu ili pobjedi, od našeg Dolaska do Rakovičke bune i sve do Domovinskog rata, sve ono pozitivno relativizira se kroz pojedinačne zločine tko zna koga. Neki su Židovi ubijeni u Jasenovcu, ali su tamo strijeljani i ustaški čuvari zbog prekoračenja dužnosti. Kao što se za srpske i srbijanske agresije na RH i BiH našlo kriminalaca i pljačkaša među Hrvatima, tako su se pojedinačni zločini događali i u NDH. To ne ruši obrambeni karakter Domovinskog rata, niti osporava civilizacijske zasade Ustaškog pokreta. Tek da se zna, kaznene ekspedicije nisu provodili ustaše, nego talijanski fašisti, njemački nacisti, četnici i partizani i/ili komunisti, odnosno sovjetska agentura.
Lili Marleen

Ovih smo dana promatrali histerične napade samozvane “antifašističke opozicije” na ministre iz kvote Domoljubne koalicije. Birane su riječi koje najviše vrijeđaju hrvatsku naciju. U takozvanom Hrvatskom saboru očigledno poremećene osobe otvoreno se kite pripadnošću zločinačkom Savezu komunista. Prozvali su hrvatskog premijera, koji je na tu dužnost došao iz izraelske farmaceutske tvrtke, da na svoju glavu stavi ustašku kapu. Kako je ružan bio nasrtaj Urše Raukar na Zlatka Hasanbegovića, da bismo u TV Bujici slušali njenu izvedbu nacističke tužaljke Lili Marleen, zajedno s Almom Pricom. Ponovno ću naglasiti da je prihvatljivo jedino “ne biti fašist”, a sve drugo je fašizam, uključujući i antifašizam, koji se potvrdio kao jednako represivna alternativa fašizmu, koji u pravilu traje deset puta dulje od fašističke groznice. Jezoviti genocid antifašista nad Hrvatima obvezao je preživjele Hrvate na civilizacijsku zadaću odbacivanja i fašizma i antifašizma na svjetskoj razini, što je teško provesti jer je kroz deklariranje antifašizma provedena nova kolonijalna podjela svijeta.

Na fami antifašizma, koji je zapravo bio ratni zločin, obnovljeno je fašističko velikosrpsko nasilje u drugoj Jugoslaviji, pa i različito drukčije nasilje društvenih parazita, koje traje i danas. Antifašisti su obustavili iskapanja u Jasenovcu! Prema priznanju Josipa Manolića, Jasenovac je kao logor zatvoren tek 1951. Stoga se trebamo dostojanstveno uspraviti i braniti slobodarski Ustaški pokret kao ekumensku inicijativu svjetskih razmjera. Osobno to dugujem tugujućim majkama mog djetinjstva, koje su u godinama nakon rata ostale zagledane u Polaču, kako se zvala padina s cestom u mome zavičaju, nadajući se da će na kaldrmi ugledati svoje dijete, makar izmrcvareno i na antifašističkom povodcu, ali još uvijek živo. Krvoločni antifašistički psi izvukli su iz vlaka i djecu bez roditelja, hrvatsku, srpsku i muslimansku, onu o kojima je skrbila Crkva. Pobili su ih kao zečeve, samo zato što bi u svome životu nosili pozitivno sjećanje na Crkvu u Hrvata. Bože, kako je ružna partizanska kapa!
Oni: Pusić i Pupovac

Prema prezentaciji Zorana Pusića i Saše Miloševića, 2015. poraslo je nasilje prema manjinama i netolerancija prema Srbima. Što drugo, nego izraziti zadovoljstvo da su SDP i HNS otišli s vlasti. Prisjetimo se da je upravo Zoran Milanović pokrenuo kampanju “Mi ili oni”. Nego, kako je Zoran Pusić došao do svog neznanja? Pa, netko od njegovih rasparao je gume na njegovom automobilu. Ako to prijavi policiji, reći će mu da je za svaki kriminal najvjerojatnije kriv netko blizak žrtvi. Eto, stanje je gore nego u NDH. Da je netko Zoranovom ocu Eugenu, časnom dužnosniku u NDH, rasparao gume, Pavelić bi progonio bandita na kraj svijeta. A opet, Tito je izgurao dvije godine rata protiv NDH i nitko mu nije rasparao gume! Kada su ga mrski Nemci smakli u opkoljenom Drvaru, pokazalo se da je pokojni samo Rex, a glavna psina stigla je u zemlju na kraju rata, s Bugarima, kada su Bugari oslobodili Beograd. Rusi su teško pronašli zamjenu za Rexa, a čuvara Tita danas imamo za izvoz, pa i u Hrvatskom saboru.

Vjerovali ili ne, pomoć je ove godine zatražio etnobiznismen Milorad Pupovac, jedan od prvaka obrnute diskriminacije u Hrvatskoj. Želi se baviti politikom, ali da ga publika ne pljuje na cesti, što znači da ne shvaća suštinu demokracije. Pupovac nastupa poput Billyja Idola – cijelo vrijeme po licu razvlači svoju odurnu slinu. Pupovac u pismu predsjednici RH kaže da je u protekla dva-tri tjedna više javnih osoba “doživjelo prijetnje i izljeve govora mržnje”, primjerice Mirjana Rakić, Oliver Frljić, Nina Violić i srpski mitropolit Porfirije. U svome odgovoru Pupovcu, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jasno upozorava da spomenute osobe godinama svojim djelovanjem provociraju, iritiraju i vrijeđaju najveći dio hrvatske Javnosti, da neistinito prikazuju i izruguju Domovinski rat, da niječu samu ideju hrvatske države, stvarajući tako ozračje napetosti, isključivosti i netolerancije. Predsjednica po svojoj poziciji štiti prava manjinskih zajednica, ali i dostojanstvo hrvatskog naroda. Spominje dva teksta iz srpskih Novosti koji ismijavaju hrvatsku himnu i rušenje dva naša miga – Pupovac je predsjednik nekakvog manjinskog srpskog parlamenta, koji je izdavač srpskih Novosti, sve o našem trošku. A predsjednik manjinskog novinarskog društva je Saša Leković, koji dopušta da Pupovac u svome pismu spominje takozvani HND, ali se čudi da istu udrugu spominje i predsjednica Kolinda, u svome odgovoru Pupovcu. Svemu se pridodaje i Bojan Glavašević, javljajući se pored svog privatnog automobila, na kojemu je nešto naše – Bojan kuka da je ostao bez zaštite! Zanimljivo, kada netko dođe iz Prijedora i priključi se Pupovcu, nitko ne šalje trojke u naše arhive. Probajte provjeravati tko je Milorad Pupovac! Nevjerojatno, Bojan jedva da je nešto sitno Srbin, a ipak je ugrožen u Hrvatskoj. Isuse, pa otac mu je ubijen u Hrvatskoj! Predsjednica napominje da nam je Zoran Milanović obećao pakao.

Ne znam kako je to promaklo Marku Biočini, ali Srbin i srpski pravoslavac (?) Milorad Pupovac prigovara Hrvatu i muslimanu Zlatku Hasanbegoviću “veličanje hodže iz Handžar divizije”. Opaki lingvist Pupovac previdio je da je u mnoga muslimanska prezimena i nadimke ugrađena riječ “hodža” i da to ne ukazuje na muslimanskog svećenika. Može Zlatko komotno veličati turskog imperatora Sulejmana, ako to poželi, ali ako sebe pronalazi u bilo kojem hrvatskom okviru, onda se na njega dižu sve “naše” pete kolone. Gledajte te muslimane, vele “antifašisti”, Tito im je dao da se izdvoje kao zasebna nacija Muslimana, a oni su radije Bošnjaci, pa i Hrvati, čak i nakon što je srpska i srbijanska mreža u BiH posijala neprijateljstvo između katolika i muslimana. Karakter srpstva najviše kompromitira prezriv odnos prema Albancima. Možda je prirodno mrziti susjede?

U odnosu na današnje naglašene suprotnosti u svijetu, Ustaški pokret je put za prevladavanje podjela, na svjetskoj razini. Ustaški pokret otvorio je multireligijski koncept hrvatske nacije, uz “evangelizaciju” svih sastavnica. Sve vjerske skupine hrvatske nacije moraju reći ne isključivom vjerskom normiranju. Redukcija islama na Kuran i još uže, na temeljnu Objavu iz Kurana, može izmiriti muslimanske konfesije na svjetskoj razini. Zlatko Hasanbegović dragocjen je za suživot kristjana i muslimana u cijelom svijetu. Susret pape Franje i ruskog patrijarha Kirila stvara pozitivno ozračje, ali će Srbi ići svojim putem, jer svetosavlje ima svog zasebnog paraklita, a on nije Hristos.

Autor:Tvrtko Dolić / 7Dnevno / 19. veljače 2016.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.