Rezidentni idiotizam

Autor: Tvrtko Dolić

Mesić je prvi mesija koji se okrenuo protiv svoga Oca. Nikada nije kršten. Organski i genetski ne podnosi križ. Sklon je osporavanju vlastite karizme. 'Svaki vozač tramvaja mogao je biti na čelu države' - kaže nam ovih dana Mesić, dok pili granu na kojoj sjedi.

Negdje kod Gradine, jedna je robijašica prepustila Savi svoje dijete, da ga spasi od ustaša. Momčić se rodio s petokrakom na bradi, pa je sovjetski gerilac Dušan Bilandžić negdje kod Broda izvadio sretnika iz vode. Moša Pijade našao je da petokraka-stigma predstavlja Davidovu zvijezdu. Malog Mesiju od milja je zvao Mesić. Izgladnjeli momčić direktno je dojio Nazorovu kozu, ali to nije bilo dovoljno da postane veliki književnik. Mesić je zajedno s našom povijesnom ženkicom brstio sve redom, širom slobodnog teritorija, i tu dobru naviku održao sve do privatizacije. Prirodno svojoj misiji, maljenkij je postao kaskader za uloge ustaša niska rasta. Proslavio se u australskoj epizodi Prosjaka i sinova.

Mesić je prvi mesija koji se okrenuo protiv svoga Oca. Nikada nije kršten. Organski i genetski ne podnosi križ. Sklon je osporavanju vlastite karizme. “Svaki vozač tramvaja mogao je biti na čelu države” – kaže nam ovih dana Mesić, dok pili granu na kojoj sjedi. Nakon svih njegovih kolebanja, javila se nevjerojatna vjera u hrvatsku nacionalnu ideju: “Franjo Tuđman bio je suvišan, jer je samostalna RH bila povijesna neminovnost!” Mesić je najveći krivac da Podravka nije došla u posjed skupine domaćih muljatora. Naime, jednom je prilikom glumio robijaša i imao priliku uživo promatrati tadašnje najbogatije Hrvate. Švercere, šibičare i kockare! Izgubio je vjeru u domaći kapital i podržao rasprodaju Lijepe Naše strancima. Mesić nije prihvatio moju ideju da se poduzeća rasprodaju još dok su zdrava.

Pogledajmo što se danas događa poduzeću Dalmacijavino, koje je imalo 23 predstavništva! I koje ima brandove poput pelinkovca! Poduzeće je bilo toliko zdravo da je Mesić dva desetljeća tragao kako ga upropastiti. Zamislite da imamo poduzeće za legalnu preradu i distribuciju kokaina i da ipak propadne! Nasuprot Mesićevoj tezi o nesposobnosti vlasnika poduzeća, Dalmacijavino je upropašteno dovođenjem stotina “sposobnih” managera, a neke je preporučio i Mesićev ured. Mesićevi jarani doslovce su zapili Dalmacijavino. Manager je sinonim za napuhanog neradnika. Manageri uništavaju cijeli svijet, poskupljujući proizvode i usluge. Oni su stupovi korupcije i izvor depresije. Ako želimo dokrajčiti kolumbijski kartel, dovoljno je uvaljati mu Mesićeve managere. Jedan od njih leži u Lepoglavi!

Ostajanjem na Pantovčaku, Mesić se udaljio od Vlade, Sabora i naroda. Njemu se činilo da je suvišan. Bio je toliko suvišan da mu HDZ ponudi treći mandat, uz odgovarajuće izmjene ustava. Nekada davno, Mesić je najavio pad struktura i poništavanje privatizacijske pljačke, a onda je u nagori trenutak obrijao bradu i prepoznao kuda pripada! Posljednji predsjednik Jugoslavije trebao je biti Franjo Tuđman, a Stipe Mesić posljednji predsjednik RH! To bi bilo normalno! Ovako je posljednji predsjednik RH Ivo Josipović! Imamo totalnu pometnju. General JNA postao je predsjednik RH, jugoslavenski robijaš postao je posljednji predsjednik Jugoslavije, a šef komunističkih pržuna za Hrvate postao je premijer Hrvatske!

“On je htio etnički čistu državu! I odbio moj prijedlog oročene konfederacije!” – neka nam Mesić prezentira odgovarajući Tuđmanov transkript! Tko je bio onaj čekinjavi lik koji je bez milosti smijenio Stjepana Kljuića? Da je Tuđman bio onaj kojeg nam Mesić prezentira, Mesić bi bio likvidiran! Čemu toliko nezadovoljstvo? Što god da se dogodi, Franjo Tuđman je Mesićeva tema. Zar to nije definicija jedne psihičke bolesti?

Autor:Tvrtko Dolić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.