Ranko Ostojić na sve strane ostavlja dokaze protiv sebe

Autor: Tvrtko Dolić/7Dnevno/16. listopada 2015

Povjerenje u strukture je smrtni i smrtonosni grijeh. Talijanski redatelj Elio Petri u svome filmu "Istraga nad besprijekornim građaninom" iz 1970. proročki govori o današnjoj Hrvatskoj. Ministar policije Ranko Ostojić ostavlja na sve strane dokaze da je osobno nacrtao svastiku na Poljudu, a istražitelji to odbacuju s nevjericom.

Iskoristio sam meni dostupnu mrežu “nepostojeće” Bjelovarske inicijative i dobio posve neovisnu prognozu rezultata predstojećih parlamentarnih izbora, na uzorku od 343 osobe. Za koaliciju SDP-a izjasnilo se svega 12 posto ispitanika, a Most je dobio 15 posto, dok se HDZ uspeo na visokih 48 posto. Dok se SDP presvlačio, njegovi su izgledi rasli, a kada su se pridodali “prijatelji SDP-a”, koje ne može presvući niti dragi Bog, neki ispitanici povukli su svoj glas za SDP. Analitičar Bloomberga Lutz Röhmayer, direktor Berlin Investmenta u njemačkoj Landsbank, tvrdi da je za naše gospodarstvo dobro došla konverzija kredita s klauzulom u švicarskom franku u kredite s klauzulom u euru. Prošli je tjedan označio i intervju Denisa Smaje, koji razotkriva mogućnost da su protiv ministra Borisa Lalovca tajno djelovali i njegovi iz SDP-a i HNS-a, omogućavajući prerano raspuštanje Sabora i izbore prije 15. listopada, kada istječe rok za konverziju kredita CHF. A do Lalovca su došle glasine da HDZ tajno surađuje s bankama u slučaju Franak. Mogu li političari biti pokvareniji nego što to naši jesu? Ne brinite se puno što će biti s Lalovcem ako SDP izgubi izbore, jer će Lalovac u svakom raspletu ući u Sabor novog saziva.

Prostački napad na predsjednicu Kolindu

U genijalnim djelima Luisa Buñuela vidjeli smo brojne filmske i životne stilizacije. Dvije različite glumice igrale su isti filmski lik, buržuji objeduju sjedeći na školjki, a događalo se da ostarjeli glumac prezentira ulogu dječaka, kojoj je na neki način po svojoj dobi blizak. Tako se naša Partija dosjetila bunjuelovski glumiti domoljublje, i to je dalo svoje rezultate, ali ne zadugo, zato što su se u igru ubacili simpatizeri Partije. Nacija je toliko gadljiva na vječitog imigranta iz Travnika, da je samo njegovo novo pojavljivanje na “kazališnoj” sceni srušilo minimalne izglede SDP-a i HNS-a da dobiju izbore. Tomislav Karamarko bacio je u Riječkoj luci udicu za crvenu riječku neman, a upecao se liplijen iz Vrbasa. Značajnu novost, važnu za izbore i demografsku obnovu Hrvatske, predstavlja najava Tomislava Karamarka u Šibeniku da će novac nametničkih udruga preusmjeriti u pomoć rodiljama. Društveni nametnici, primite se konkretnog posla – to je i moja poruka svim našim političarima i samozvanim društvenim arbitrima.

A Karamarku je pomogao i preobraćeni neoantifašist, koji je kao dijete glumio ostarjelog ustašu, a kao “odrasla” osoba ponaša se kao cendrava beba na kahlici. Kada ostane bez novaca, plače na sve strane dok iz našeg proračuna ne dobije barem 70 tisuća kuna. Novokomponovani antifašist, koji je dosadio i antifašistima, u svojoj poznatoj prostačkoj maniri izvrijeđao je Kolindu Grabar Kitarović, jer je “pljuvala naše policajce i policajke”. Ranko Ostojić joj se ne dopada! Nakon što je raspalio narcisoidni hvalospjev o samom sebi, naglašava kako je “upozoravao na njen kvarljiv karakter, na njenu sklonost govorenju neistine, na nekonzistentnost njena diskursa i na temeljitu potkapacitiranost”. Pun sebe i znanja, neoantifašist je nastavio u sličnom tonu. Saznali smo da se predsjednica Kolinda “vucarala protekli tjedan”. Druži se sa stranim obavještajcima! U Opatovcu se “pojavila u nedjelju nakratko, nakon toliko vremena kenjanja protiv hrvatske vlasti”, ispravljajući “sliku grozne babe i guske koja trči u magli za Budimpeštu” – “manja je od makova zrna kada se nalazi pred osobama s kičmom”. Kao, on bi kao novinar od nje napravio pitu i sredio je u svega dva pitanja. Neoantifašist nije izdržao da se ne odjavi u skladu sa svojom konstrukcijom o samom sebi: “I nimalo mi nije ugodno konstatirati da sam opet bio točan u predviđanjima”. Dakle, Karamarko ne treba sumnjati u povoljan izborni rezultat, jer će Partiju srušiti njeni “prijatelji”. Svaki put kada se oglasi neki vječiti imigrant u Hrvatskoj, prisjetimo se slučaja Lex Perković, koji će na kraju ipak koštati SDP, i to tako treba biti. Kritici predsjednice Kolinde pridružili su se i neki Milanovićevi ministri. Prisjetimo se kako su prošli Damir Polančec i Berislav Rončević kada su kao ministri znatno umjerenije kritizirali tadašnjeg predsjednika Stipu Mesića.

Imigrantske stranke

Na parlamentarnim izborima pojavljuju se nekakve regionalne inicijative u zemlji koja je manja od najmanje regije. Drug Blento iz Donje Mahale planira razvući vodovod tri metra dalje od Doma kulture, što je znak njegovog mentalnog ozdravljenja, ali to ne mora biti jer se najozbiljnije nudi da spasi naciju. Zna kako će Hrvatsku izvući iz krize i iz društvene depresije, ali neće reći da mu konkurencija ne pokrade ideje. U našem političkom kaosu, šefovi glavnih stranaka ponašaju se kao agenti konkurencije. Ne govore o svome programu, nego nastupaju kao loši glasnogovornici suprotne strane. Tako se dogodilo da Tomislav Karamarko više zna o programu SDP-a, nego o programu HDZ-a. U bespoštednoj predizbornoj utrci da prospu okolo što više smeća onog drugog, Milanović i Karamarko onečistili su cijelu Hrvatsku. Glavne koalicijske trakavice izgledaju kao vlakovi koji se vraćaju iz Mađarske, puni smeća. Sličnu FIFO metodu planira i Angela Merkel. Taj pouzdan imperijalistički postupak isproban je 40-ih godina prošlog stoljeća. Mladi, zdravi i obrazovani naprijed, a stari i bolesni natrag, po mogućnosti u Hrvatsku. Merkelica planira iskoristiti aktualnu imigrantsku krizu i šupirati sve one ranije imigrante, one koji se nisu germanizirali. Ako Nijemci pošalju doma dovoljan broj Hrvata, kod nas će potrošnja porasti.

Beogradske Večernje Novosti pišu kako je Zoran Milanović Srbin. Nismo mi te sreće. I da je još podrijetlom iz Rame. Nekako mi to dvoje ne ide zajedno. Nekolicina Srba bili su turske derbendžije u ramskim planinama, ali ne vjerujem da je Zoran podrijetlom od tih “carinika”. Kada nekome ne mogu odrediti podrijetlo, onda kažu da je vjerojatno od Rame. Jeli i Tomislav Karamarko podrijetlom iz Rame? Nema šanse! Naime, prezimena Karamarko, Kosor, Milanović i Pusić zvuče mi imigrantski. Prema pouzdanim bugojanskim kronikama Aleksandra Vučića, u Beogradskom pašaluku živjela su dva uboga ekonomska migranta Đorđe i Marko. Gola sirotinja! Gladni i bosi! Već su pomišljali na to da prijeđu na islam, ali Turci nisu dopustili da im takvi pokvare vjeru i rasu. Karađorđe se upustio u hajdučiju po Šumadiji, a Karamarko se sklonio u Hrvatsku, kroz kukuruzišta, zajedno s Milanovićima, potomcima Milana Obrenovića. “Kuda ti, Crni Zorane?” – pitala je policija, kada je u Sclavoniji ulovila djeda našeg sadašnjeg premijera. Izgladnjeli deda Milanko jeo je kukuruzne stabljike! Izdajnički kukuruz kod nas se pojavio već u 17. stoljeću. “Zanima me školovanje i nerad” – bio je iskren najradišniji Milanović u povijesti. “A ti, Kara Marko?” – u istom vremeplovu, sličnom hladnjači, bio je budući djed našeg nedavnog ministra policije. “Za mene rade moji protivnici” – izjavio je proročki prvi Karamarko u Hrvatskoj.




Pojavile su se dezinformacije da su neki Kosori rođeni u Zagrebu. O formiranju imigrantskog zaseoka Kosori kraj Trbounja pričaju se kraljevske legende. U puno slučajeva, hrvatsko selo se ispraznilo, a grad je ipak izgubio. Kao što kaže tamošnja predaja, jednog je dana Jadrankina majka uzjahala konja i spustila se u Drnišku kotlinu, među ljude. Drugi vele da se Jadranka jednog dana pojavila u kukuruzištu kod Pakraca. Tako su se stekli demografski uvjeti za naše propadanje od prije pet-šest godina, kada je Jadranka Kosor slučajno došla na čelo RH. Prisjetimo se da je za njene vladavine prethodni premijer završio u pržunu. Da podržimo Kosoricu i na sljedećim izborima? Kada se objektivno sagleda nekakva korijenski drniška linija, onda je jasno da Dražen Budiša takozvanoj Domoljubnoj koaliciji može donijeti više glasova nego Darinko Kosor i preostali HSLS. Ako je Budiša mogao koalirati s Ivicom Račanom, ne vidim zašto ne bi mogao dati svoju osobnu podršku Tomislavu Karamarku? Budiša je izgubio predsjedničke izbore i neke parlamentarne, imao je poguban sukob s Vladom Gotovcem, koji je završio stranačkim raskolom, ali još uvijek može afirmirati svaku opciju na našem političkom tržištu.

Kada se usporedi osobna i politička snaga “liberala” Darinka Kosora i liberalke Vesne Pusić, na dobitku je koalicija SDP-a. Kratko rečeno, Vesna je prepoznatljiva, a Darinko to nije. Bez obzira koliko Vesna Pusić koaliranjem sa Zoranom Milanovićem čini SDP inteligentnijim, i SDP i HDZ nisu trebali zakvačiti liberalne vagone prije izbora. To je nedopustivo, bezobrazno podcjenjivanje birača, koji su prisiljeni odabrati jednu od dvije glavne naplavine, da se ne izgube njihovi glasovi. Što HDZ dobiva predizbornim koaliranjem sa HSLS-om? Postizborno koaliranje s liberalima bilo bi prihvatljivo, a ovako se ne zna za koju opciju birači glasuju. Narodnjački HSLS bio je pred gašenjem kada ga podigao HDZ. Slično je SDP samo zato da kasira Pusićku spasio liberalni HNS, koji je preuzeo neke jugoslavenske bezbednjake HSLS-a. Naime, Dražen Budiša je u jednom trenutku pomislio da može kopirati Tuđmanov pohod na vlast, oslonio se na nekolicinu udbaša, a oni su mu došli glave. Dakle, birali vi Rastka ili Crnog Marka, u oba slučaja glasujete za nakaznu i konfliktnu koaliciju.

Kako stoji glavni koalicijski partner SDP-a? Premijer Milanović ne dozvoljava Vesni Pusić da poentira na aktualnoj izbjegličkoj krizi, iako bi joj to donijelo bodove u njenoj kandidaturi za glavnu tajnicu UN-a. Tako su lijevi i desni sporazumni da je bolje za glavnu tajnicu postaviti tunguzijsku sestru tete Jelene iz Pančeva, nego Vesnu Pusić. Nekako mi nije leglo to SDP-ovo sabotiranje Vesne Pusić, koja je kilometrima obrazovanija od svojih koalicijskih partnera. I još se na autocestama Radimira Čačića vozi dvjesta na sat. Ruku na srce, da se Milanović i Karamarko upišu na Filozofski fakultet u Zagrebu (što bi spasilo naciju), Vesna Pusić i Milorad Pupovac bili bi im profesori, vjerojatno i mentori za diplomske radove i doktorate. Takav je društveni i politički trenutak u Hrvatskoj. Kako Milanović drži da je dovoljno turistički posjetiti Stanford i biti pametan, Pusićka sluša Milanovićeva predavanja, i s vremena na vrijeme kod njega polaže ispit. Vodite računa o tome da su kod nas još uvijek sve vrijednosti iskrenute na titoističkim principima, tako da učenik ne treba pokazati znanje, nego samo to da nije pametniji od profesora. U želji da sakriju svoje seljačko podrijetlo, mnogi su se imigranti sklonili kod Vesne doma, u njen privatni HNS. Provincijalce su poslali na tečajeve komunikologije, i eno je teško skužiti iz kojeg su kukuruzišta stigli. Stranke HDZ, SDP, HSLS i HNS zapravo su imigrantske formacije.




Po svemu sudeći, bilo je namjerno capanje premijera Milanovića s predsjednicom Kolindom, od prvog dana njene inauguracije. Zoran Milanović bi imao više problema sa Ivom Josipovićem, da je osvojio drugi mandat. Milanović je znao da će predsjednica Kolinda samim rušenjem Josipovića biti vjetar u leđa Tomislavu Karamarku i HDZ-u. Trebamo zanemariti prostačku vizuru neoantifašista i tužno konstatirati da predsjednica Kolinda, premijer Milanović i ministrica Pusić vode svaki svoju vanjsku politiku. Svijet nam se smije već 15 godina. Mađari uništavaju našu naftnu industriju, pod izgovorom zaustavljanja imigranata postavljaju bodljikavu žicu kao novu međudržavnu granicu, u skladu sa njihovim apetitima iz Austrougarske, a naša predsjednica na Dan neovisnosti od Mađarske i Jugoslavije odlazi u Mađarsku komplimentirati Viktora Orbana i mađarski novi prodor u Hrvatsku, pomicanjem žičane ograde, sve samo da izbjegne sukobe s Milanovićem na proslavi naše značajne obljetnice. Predsjednica Kolinda glavna je glede vojne obavještajne i protuobavještajne službe, ona sama ima kontakte u savezu NATO, pa se postavlja pitanje kako to da nije sagledala cijelu sliku? Mora se pažljivo prisjetiti odgovarajućih savjeta i prepoznati uhodu. Sve nas je to podsjetilo na dodvoravanje Jadranke Kosor slovenskom premijeru Borutu Pahoru. Sve se pravda uklapanjem u EU, a ono ode more, ode kopno.

Hrvatski karcinom raste

Možete li zamisliti šok za SDP-ove neoustaše kada su stigli u svoj novi Jasenovac kod Slavonskog Broda. Zacrtan je i dolazno-odlazni peron za imigrante, odmah do planiranog grobišta J2A, ali pruge nema! “Gdje je pruga? Kako nema pruge?!” – bjesnio je Ostojić, povjerenik Angle Merkel za Hrvatsku. Sve je krasno isplanirao u Zagrebu, na mapi je imao ucrtanu prugu, logor se idealno uklopio uz Savu, kao i davne 1942. godine, a onda je netko ukrao tračnice. Poplava jedna, poplava druga, i pruga je potonula! Odlelujala je niz Savu sve do Beograda. Problem hrvatskih dužnosnika je što nikada ne izađu na teren na vrijeme. Za prošle poplave na karlovačkom području saznali smo da odvodni kanali nisu pročišćeni, da brane nisu održavane, a onda je dodan prilaz “Vukelićevom mostu” kao suženje otjecanja vode. Ništa se nije promijenilo na bolje, jer se godinu dana raspravljalo o datumu izbora. Hrvatska vlada ponaša se kao američki State Department, koji na najvišoj razini iz svojih bunkera kontrolira procese na svjetskoj razini. Svejedno, visoki američki dužnosnici povremeno izađu na teren. Naši ministri zaista misle da su nekakve face, da trebaju stvarati zakonske uvjete za funkcioniranje linija, i da je to sva njihova zadaća. Predstavnici obje glavne koalicije moraju se primiti konkretnog posla, kada dođu na vlast, jer je Hrvatska mala i može se voditi kroz konkretnu prisutnost ministra i njihovih timova u svim značajnijim projektima.

Zašto SDP šuti o rezultatima istrage u svezi famozne svastike na Poljudu? To me podsjetilo na talijanski film “Istraga nad besprijekornim građaninom” iz 1970. Bahati policijski bos (Gian Maria Volonte) na užas gledatelja ubija svoju ljubavnicu Augustu Terzi (Florinda Bolkan). Dok kao normalan gledatelj plačete za prekrasnom ženom, dužnosnik na sve strane ostavlja otiske i druge tragove svog zlodjela, dokazujući time svoju nedodirljivost. Kada je nedavno nacrtao svastiku na Poljudu, ministar policije Ranko Ostojić ostavio je namjerno hrpu dokaza da je to on osobno učinio. Utakmica je počela, a na terenu se vidjela njegova uobičajena dvostrano obojena krvata – s vanjske strane je plava, a iznutra crvena. Ležala je odbačena unutar nacrtane svastike. Proslavljeni njemački nogometaš Ivan Rakitić odnio je krvatu do najbližeg policajca, ovaj ju je proslijedio istražitelju Duki, a on se ukipio. “Što te muči momak?” – zanimalo je Ostojića. I još se nadmoćno ceri! Detektiv Duka je na sto muka, pa mu dodaje njegovu krvatu, a Ostojić hladno traži da je ipak uvrsti u dokaze. I evo ti nakon tjedan dana glavnog forenzičara kod Ostojića: “Oprostite gospodine ministre, ispala vam je krvata u našem Centru za kriminalističko vještačenje”. Ostojić ga je hladno prostrijelio pogledom i rekao: “Da, moja je!” Na kraju se pojavio video zapis tog herojskog podviga, svi vidimo da je na njemu Ostojić i svi tvrdimo da to nije Ostojić. Bolje i to nego završiti u ludnici, poput nesretnog Marka Franciškovića. Nitko na snimci ne prepoznaje niti Milanovića, koji je pomogao Ostojiću u toj herojskoj provokaciji. SDP-u donosi 10 posto glasova sama mogućnost da su Ostojić i Milanović nacrtali svastiku.

Stigli su u Hrvatsku kroz kukuruzišta i s vremenom formirali koaliciju Kukuriko. Neki od njih su strana agentura, prikriveni teroristi i otvoreni provokatori – Hrvatska raste. Najveći gaf našeg Giana Marie Volontea bio je trenutak kad se pred kamerama nacrtao doma, u kukuruzištu, dalje od Virovitice, pored vlaka koji se konačno vratio iz Mađarske, i rekao: “Vidite, ovo je vlak koji je još uvijek zarobljen u Mađarskoj!” Ostojić na sve strane ostavlja dokaze protiv sebe. Navodno postoje video zapisi ministra Ostojića u imigrantskim autobusima. SDP razara i slučaj Marine Lovrić-Merzel. Hoćemo li jednog dana saznati da je Ranko Ostojić nazočio dogovoru s aktualnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom glede bivše kume Slavka Linića? Gore od svega, SDP je prekasno uklonio kuma Slavka Linića, koji je podigao PDV na četvrtinu! SDP nam šalje lošu poruku da će u slučaju zadržavanja vlasti nastaviti rat do istrjebljenja s predsjednicom Kolindom. Riječ je o sramoti kakvu svijet ne poznaje – u istoj državi već 15 godina mimoilaze se operativne linije Vlade i ustavne funkcije Predsjednice.

Autor:Tvrtko Dolić/7Dnevno/16. listopada 2015
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.