Igor Kralj/PIXSELL

Neprijatelji svih Hrvata, ujedinite se! Rusa ima oko 150 milijuna, a Slovenaca je samo 1 posto

Autor: Tvrtko Dolić

I malom je djetetu jasno da bi Slovenci na izlasku iz Meje u Hrvatsku trebali provoditi ciljanu kontrolu, a za ulaske u Meju iz Hrvatske, onu sustavnu kontrolu. Granični slučaj slovenske provjere njemačkog policajca na Meji, prilikom njegovog ulaska u Hrvatsku, na svoj način označava besmislenost Unije i svu opasnost uključivanja ruske obavještajne oaze podno Alpa u europski savez država

Silni Rusi okovali su polovicu svijeta u svoje carstvo i svoj carski komunizam, rušili vlade i države, zaprijetili s Kozacima, Čerkezima, tenkovima i nuklearkama, provodili gladomore, dopustili jezovit genocid nad Hrvatima, i sada se oni nešto ljute na Hrvate.

Premijer Hrvatske, kao i premijer Crkve u Hrvata, pozvali su sve u zemlji i u dolasku u zemlju, da u kolapsu na našim granicama i u ovoj krizi Agrokora, pronađu nešto pozitivno. Ne bih se iznenadio da su i ta dvojica zapravo ruske i/ili slovenske krtice. Ozbiljni i radišni kardinal Josip Bozanić šokiran je činjenicom da ekonomija ubija ljude. Neznanje je blagoslov, a nerad i lopovluk su raj na Zemlji. A Hrvatsku ubijaju i sva ta preskupa međunarodna sudišta i tribunali. Došli su nam na naplatu troškovi arbitraže s MOL-om, koju je Hrvatska izgubila.

Kao kod barbara i djece, tko je spreman otrpjeti maltretiranje, dobiva pljusku od svakoga. I malom je djetetu jasno da bi Slovenci na izlasku iz Meje u Hrvatsku trebali provoditi ciljanu kontrolu, a za ulaske u Meju iz Hrvatske, onu sustavnu kontrolu. Granični slučaj slovenske provjere njemačkog policajca na Meji, prilikom njegovog ulaska u Hrvatsku, na svoj način označava besmislenost Unije i svu opasnost uključivanja ruske obavještajne oaze podno Alpa u europski savez država. Dežela svako malo ugrožava hrvatski turizam. Nameće se zaključak da plemeniti Rusi imaju za metu hrvatsku ekonomiju, koja zaista ubija Hrvate.

Slovenija je Cirkus

Kvalitetna televizijska serija “The Americans”, bivšeg CIA-časnika Joea Weisberga, prati obavještajno djelovanje i privatni život ubačenog ruskog obavještajnog para, koji je u SAD-u izgradio solidnu mimikriju, podižući obitelj i djecu. Kao i mnogi drugi obavještajci, Weisberg je svoju pripadnost CIA-i nazvao – životnom pogreškom. Svakako zanimljiva Keri Russel igra inteligentnu, šarmantnu i snalažljivu sovjetsku krticu. Slučajno je susjed Stan Beeman agent FBI-ovog protuobavještajnog odjela, što donosi nevjerojatne životne situacije.

I ruske krtice na kraju su samo ljudi. Da se slično izrazim, i Slovenci su samo ljudi. Slovenci su jedna nevjerojatna pojava špijuniranja samog sebe i svojih najbližih susjeda. Naime, Slovenci su podrijetlom Rusi i još su ruski agenti u vlastitoj zemlji. I u Austrougarskoj su Slovenci bili prikrivene krtice, koje su okolo preoravale oranice. Zbog toga nisu imali svoj parlament, niti bilo kakve državne institucije. Nacija špijuna! Koja je najedanput prebjegla tako da ogradi naše. Jeste li se ikada zapitali, zašto Slovenci nemaju svoju pisanu povijest? Slovenska historiografija svodi se na sačuvane evidencije seoskih gazdinstava. A onda su, tada tehnološki naprednije srbijanske krtice i moljci stigli 1918. u Zagreb, na mazgama, u već tehnološki poodmaklom 20. stoljeću, pa su austrougarski konjušari odbacili hrvatsku mimikriju.

Slovenci su zaista velika zagonetka svjetske povijesti. Interesne skupine bez jasnog nacionalnog identiteta uzimale su nazive Slovaci, Slovini, Slovinci, Slovenci, i tome slično. Znamo kako su doselili Hrvati, znamo kako su za nama došli Srbi, ali kako je carska Rusija ubacila toliko uhoda u hrvatske zemlje, to nikada nije razjašnjeno. Rusi za Slovenca kažu krot, što je kod njih sinonim za mol – agent spavač. Naziv se koristio unutar KGB-a, da bi 1974., John Le Carré prvi u literaturi uveo termin mole – krtica, hrvat, u svojoj genijalnoj noveli “Tinker Tailor Soldier Spy”. Iskusni George Smiley, famozni “The Security Mob”, u uvjetima Hladnog rata, pokušava otkriti hrvata u britanskom SIS-u, koji je dobio zgodno kodno ime Cirkus. U istoimenom filmu, Smileya je izvrsno odglumio Gary Oldman. Unutarnju kontrolu čine inkvizitori.




Slovenci su zapravo legendarni – tako se u špijunskoj praksi naziva lažni identitet. Svaki je Slovenac zasebna legenda. Slovenija je legenda. Koja je oživotvorena na štetu susjednih nacija. Svi integrirajući procesi u Europi zaustavljali su se u Sloveniji ili u Srbiji. Znate, kada stoljećima živite kao Hrvati, bio bi red da postanete Hrvati, ali Slovencima i Srbima to se ne događa – oni su uvijek Rusi. Kao u serijalu “The Americans”, u Deželi imamo već drugu, treću i četvrtu generaciju Rusa, Srba i Bosanaca, uglavnom na obavještajnoj zadaći komunikacijske sabotaže, u smislu razdvajanja Italije, Austrije i Hrvatske, odnosno za potrebe izgradnje ruskog koridora prema Jadranu.

Imamo sreću da samo 1 posto Rusa čine Slovenci, odnosno krtice u hrvatskim zemljama. Onako u maniri ruskih i sovjetskih uhoda, šengensku granicu humano su označili s bodljikavom žicom. I Mađare su preodgojili Rusi, pa su i oni postavili žilet žicu na tvrdu granicu Unije. Već stotinjak godina ta ruska agentura u sjevernoj Hrvatskoj, južnoj Ugarskoj i istočnoj Italiji, isključivo se bavi granicama i ograđivanjem hrvatskog, austrijskog i talijanskog, a davne 1945. godine, nakon što je sav svijet prestao ratovati, ruske su krtice provele genocid nad Hrvatima i nasrtale na Trst, koji je upravo zbog toga postao glavni grad istoimene Slobodne zone Trst. Takva je zona za nas bila prihvatljiva, je smo tada preko te talijanske paradržave imali praktično direktan kopneni kontakt s Italijom.

Poništiti Osimske sporazume

I Beč i Pešta podržali su ruski projekt Južnih Slavena, koji je poništavao formirane kolektivne identitete u rubnim dijelovima Austrougarske. Majke slavistike bila su austrijska učilišta. Nakon upornih pokušaja germanizacije i pomađarenja, Hrvati su bili izloženi i snažnim procesima slavenizacije, toliko da danas skoro iskonski reagiramo na “Mat-Rossija” i na rusku “slavensku” dušu. Za “internacionalnog” sovjetskog komunizma dobili smo korekciju “Rodina-Mat”. Projekt okupacijskog slavenstva zasnivao se i na zloporabi ljudske čežnje za pradomovinom. Može se reći da su Hrvati i mnogi drugi europski narodi konačno porobljeni na lingvističkoj osnovi, kroz takvo nabacivanje “luđačke rubaške”.




Ništa nije toliko silno i neumitno koliko se čini. Ruska povijest počinje tek u 12. stoljeću, u moskovskoj kneževini, dok se populacija tog gazdinstva pojavila pod nazivom Rusi tek u 16. stoljeću, tisuću godina nakon što su Hrvati imali svoje kraljevstvo, najsnažnije u tom vremenu. Naš tragični “Krestobraznoj raz” dogodio se u vrijeme kada je Tito bio poslušnik Moskve. Kada je počeo Drugi svjetski rat, sovjetska (i ruska) agentura uznemirila je hrvatske zemlje. Tito nije pao s neba, nego je doklatario iz sovjetske Rusije. Gospodo Rusi, kada je počeo Drugi svjetski rat, BiH nije postojala – kreirana je u Moskvi, za potrebe razbijanja hrvatskog državotvornog nasljeđa. Veleizdajnički plan Z-4 skovan je u ruskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Znate, i u Hrvatskoj je toliko ruske i srpske agenture, da Croate ili Kroti mogu komotno konvertirati u Slovence, što bi me na određen način razveselilo. Uživao bih u reakciji Srba i Srbijanaca kada bi se naša istočna meja pomaknula na Drinu. Zamislite šokiranog i izgubljenog Milorada Pupovca među ruskim katolicima. Konverzija Hrvata u Nijemce može loše završiti. Srbijanci i partizani pobili su i/ili protjerali vojvođanske Nijemce, ali danas Angela Merkel iz Istočne Njemačke obožava Srbiju i Aleksandra Vučića. Može se reći da je stasala za novu prvu ulogu njemačkog nacionalnog socijalizma. Da su Srbijanci još kvalitetnije obavili posao, Mercedes-Benz preselio bi svoju centralu u Beograd.

Što je danas za nas nekakva idealna mimikrija, najbliža našem stvarnom identitetu? Pa, katolici smo, hijerarhijski pod Vatikanom, već milenijima na Jadranu, pa je najzgodnije da postanemo Talijani, da jednom zauvijek prestanu prepucavanja čija je Istra i čija je Dalmacija, pa i Sirmium. Ako se deklariramo kao Talijani, Mussolinijevo prisvajanje Dalmacije gledat će se drukčije. Zatvorili bismo labrnju svima onima koji stalno ponavljaju kako je Ante Pavelić Talijanima prodao Dalmaciju. Mogli bismo reći da se Mario Mandžukić vratio iz pečalbe, doma, u Juventus. Onaj truli slavenizirani mađaron, Miroslav Krleža, iz slavenske Blitve, bio je prvašić za našega Dantea Alighierija, da ne spominjemo sve te naše talijanske slikare i kompozitore.

Naš spas je odbacivanje Osimskih sporazuma i svakog stranog pokušaja da dohvati talijanski i hrvatski Jadran. Možemo birati nacionalni identitet Zadrana, koji svoje ime vuku od našeg Jadrana. Ako smo osuđeni na progon iz Lijepe naše, imamo pravo autonomno odabrati svoj novi/stari identitet. Pa da onda zajedno s Talijanima priupitamo Zlovence i Bosinjake, čija je Savudrijska vala i čiji je Neum, i tko ima povijesno pravo izlaska na otvoreno more.

Slovenska trgovačka mreža obavještajaca

Slovenski udbaši slovili su kao najpouzdaniji. Za razliku od hrvatskih, koji su se potvrđivali na mržnji prema svemu hrvatskom, slovenskim udbašima bilo je dopušteno da vole Sloveniju i da promiču slovenske interese. Kao i kod Britanaca, slovenska trgovačka mrežaa istovremeno je i obavještajna.

U vrijeme kada su se podaci procesuirali na velikim mainfraim računalima, Slovenci su zastupali američki IBM za područje Jugoslavije, održavali IBM-ove strojeve, razvijali i ostale sustave, uključujući konfiguracije za unos podataka i tako imali pristup svim našim bazama podataka. U Radovljici su Slovenci za cijelu Jugoslaviju održavali tečajeve za sve razine informatičkog rada. Nakon dolaska PC konfiguracija, Slovenci su izgubili informatičku kontrolu, pa su u godinama “osamostaljenja” Hrvatske, slovenski obavještajci održali nekakav “plenum” na Zagrebačkom velesajmu, pod labelom kompjuteraša i informatičara. Dobili su konkretne nove instrukcije za tranziciju. Hrvatske obavještajne službe saznale su za taj sastanak, ali nisu ozvučile dvoranu, niti su bilo koga poslale da čuje što se sprema.

U slovenski Mercator stalno su pristizali umirovljeni slovenski obavještajci i pretvorili ga u nekakav Agrokrot, ali to nikoga u Hrvatskoj nije smetalo, da bi u konačnici, hrvatski Agrokor usisao takav Mercator. Nikakvo čudo da se Agrokor nakon toga raspao.

Hrvatski Agrokor pao je kroz preuzimanje slovenskog Mercatora

Nije lako. Zabrinuta Iva Balent vjerojatno se ukrca u zrakoplov u Zagrebu i odnavigava do Splita, gdje ne odlazi u rodnu kuću Ante Ramljaka, nego prelazi u automobil i odlazi u Herceg-Bosnu, gdje je svoje dvore podigla Majka Marija, koja iz nekog razloga izbjegava “katoličku” Sloveniju. U Međugorju Iva moli za spas Agrokora. A tajkuna Ivicu Todorića, od bijede zapravo spašava credo Ljube Ćesića Rojsa: Tko je jamio jamio!

Izvlačenje dobiti i temeljne supstance u privatne džepove prislilo je Agrokor na skupo zaduživanje – u 8 godina potonuo je za 12 milijardi kuna samo s naslova kamata. Kriza je unijela sve ono što se događalo u državi: pad prometa, skupo reprogramiranje prispjelih obveza, skupo preuzimanje i iscrpljivanje zdravih prehrambenih brandova, da bi na kraju prezaduženi Agrokor dodatno potonuo u crveno kroz samoubilačko preuzimanje slovenskog Mercatora, uz uvlačenje ruskog kapitala. Famozni lex Agrokor je nastavak iste politike, zapravo zakonski izuzeta i prilično perverzna predstečajna nagodba, koju provodi neuništiva korupcija na razini Vlade RH – sve će “završiti” kao otpis dugova na račun zdravih poduzeća i zdravih stanovnika ove zemlje, koji će uz sve ostale obveze, vraćati i dugove Agrokora.

Zastupnici Živog zida u Saboru su prosvjedovali zbog lex Agrokora. Kako rekoše, Nada Bosnić iz Zadra deložirana je iz stana zbog duga od 13 tisuća kuna, a Ivica Todorić nije na ulici iako njegov dug premašuje 13 milijardi kuna. Na Trgovačkom sudu usvojen je zahtjev Konzuma za izuzećem suca Mislava Kolakušića u stečajnom postupku koji je tvrtka Ovum pokrenula jer joj Konzum duguje 9,5 milijuna kuna. Korupcija je u Hrvatskoj ugrađena sistemski.

 

Autor:Tvrtko Dolić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.